Het is even geleden dat ik wat geschreven heb op deze site. Door de drukte van alle races en testdagen is het er een beetje bij ingeschoten, maar ik zal proberen weer wat vaker te schrijven wat er allemaal gebeurt tijdens mijn race weekenden en testdagen.

Afgelopen weekend heb ik gereden op de Lausitzring met de Bentley in de GT Masters. Het eerste weekend in Oschersleben wonnen we gelijk een wedstrijd en sinds die tijd is het lastig geworden om voor de overwinning te vechten. In de GT Masters werken ze net als in veel andere klassen met een Balance of Performance, waarbij geprobeerd wordt alle auto’s even snel te maken. Ondanks dat we in Oschersleben niet met overmacht wonnen heeft de concurrentie sindsdien in verhouding meer ‘performance’ gekregen. Er wordt gespeeld met vermogen en gewicht om de rondentijden bij elkaar te krijgen. Het blijft altijd lastig met dit soort regels, want alleen de winnaar is tevreden uiteraard. De rest vindt dat ze benadeeld worden, tenminste zo gaat dat vaak.

Wij hebben na Oscherleben ook nog maar 1 podiumplaats behaald in 6 races, dus zeker niet wat we verwacht hadden. Hopelijk ziet de organisatie dat nu ook in, want we hebben een goede auto en rijders combinatie en een team dat al veel gewonnen heeft. De verschillen zijn erg klein, dus makkelijk is het niet. Toch hoop ik dat we net iets beter mee kunnen doen voor overwinningen. In de tussentijd is het team ook keihard aan het werk om meer snelheid te vinden.

Op de Laustizring had ik tijdens de kwalificatie voor race 2 eigenlijk een hele goede ronde. Geen fouten en de auto voelde goed. Toch stonden we slecht op de 8e plaats, op 0,6 seconde van de pole. Ik had echt het idee dat ik er het maximale uitgehaald had. Mijn teamgenoot Luca Stolz kwalificeerde zich voor race 1 op de 14e plaats.

Race 1 verliep eigenlijk heel goed. Langzaam kwamen we naar voren en uiteindelijk werden we 6e. Vanaf die startpositie een prima resultaat. Tijdens de 2e race was naar voren rijden moeilijker, maakten we slecht 1 positie goed en kwamen als 7e over de finish.

De volgende GT Masters race duurt nog een paar weken, dus ik verwacht dat er goed bekeken kan worden waar wij te kort komen. Hopelijk doen we de volgende keer weer mee voor de overwinning. Dat is zeker het doel. We staan daar voor Bentley aan de start en die willen laten zien dat ze mooie maar ook snelle auto’s bouwen.

Mijn volgende race is komend weekend, de 24 uur van Paul Ricard. Niet ver van Monaco, dus het voelt als een soort thuis race. Ik rij voor HP Racing, het team van Hari Prozcyk waar ik vorig jaar veel succes mee heb gehad in de Blancpain Sprint Series. We rijden met een Mercedes SLS. Als alles heel blijft moeten we een goede kans maken om voor het podium mee te doen. Maar zoals altijd kan er veel gebeuren tijdens een 24 uursrace..