Sebastiaan Bleekemolen is na drie enerverende races in de Clio Cup Benelux opgeklommen naar de tweede positie in het klassement. De Aerdenhoutse coureur werd tijdens de door ruim 100.000 toeschouwers bezochte Gamma Racing Day derde in de eerste race en tweede in de derde race. Ook de andere Team Bleekemolen-coureurs presteerden uitstekend, Melvin de Groot won de eerste race en werd derde in de laatste race, René Steenmetz zegevierde in de tweede race. Michael Bleekemolen mocht eveneens een trofee in ontvangst nemen, hij werd derde in de tweede race. De races werden overschaduwd door een bombardement aan straffen vanwege het niet respecteren van de track limits. ‘Dat maakt het racen op de limiet onmogelijk’, vond Sebastiaan Bleekemolen.

Op vrijdag tijdens de kwalificatie reed Melvin de Groot sterk naar de poleposition voor race 1 en een tweede startpositie voor de twee overige races. Sebastiaan Bleekemolen was slechts een tiende van een seconde langzamer dan zijn teamgenoot en pakte de tweede startpositie voor race 1 en een derde plaats voor de twee andere races. Ook de andere Team Bleekemolen-rijders presteerden uitstekend, op de derde startplek van Niels Langeveld na was de gehele top 7 voor het team van racenestor Michael Bleekemolen. Een nieuwe rijder voor het team is voormalig Clio Olympiakampioen Jan Muys, die dit seizoen slechts enkele races rijdt en voor dit bijzondere evenement onderdak vond bij Team Bleekemolen. Loris Hezemans, tweede in het klassement, had verplichtingen in een andere klasse en nam daarom geen deel aan de Clio-races op TT Circuit Assen.

TWEE ZEGES1

Op zaterdag was het al erg druk op TT Circuit Assen toen de Clio Cup Benelux zich opmaakte voor de eerste race. De Groot had een prima start en behield vanaf poleposition de leiding. Sebastiaan Bleekemolen had het moeilijker en zag Langeveld aan zich voorbij komen. De Groot wist aanvankelijk een mooie voorsprong op te bouwen, maar tegen het einde van de race zag hij Langeveld naderen en moest hij nog vol aan de bak om de zege veilig te stellen. Dat lukte, met een fraaie zege als beloning. Sebastiaan Bleekemolen reed naar de derde podiumplek, Jan Muys bekroonde zijn eerste race bij Team Bleekemolen met een vierde plaats, direct gevolgd door René Steenmetz, Michael Bleekemolen op de zesde en Stéphane Polderman op de zevende positie.

Op zondagochtend ging de tweede Clio-race tijdens de Gamma Racing Day van start voor een volle tribune. Maar liefst 87.500 bezoekers hadden op zondag de weg naar TT Circuit Assen gevonden. Polesitter Langeveld behield de leiding, gevolgd door De Groot en Sebastiaan Bleekemolen. Bleekemolen was sneller dan De Groot en in de vijfde ronde wist hij zijn teamgenoot te passeren. Precies op dat moment kreeg de winnaar van de eerste race een straf van de wedstrijdleiding omdat hij de ‘track limits’ zou hebben overschreden. Deze ‘drive-through-penalty’ wierp De Groot terug naar de 7e positie.

TWEE ZEGES 2

Sebastiaan Bleekemolen reed het gat naar raceleider Langeveld in rap tempo dicht en wilde in de aanval gaan om de zege te pakken. De wedstrijdleiding stak hier echter een stokje voor, want ook Sebastiaan Bleekemolen, Langeveld en Muys kregen een drive-through-penalty vanwege het niet respecteren van de track limits. “We rijden allemaal op de limiet en dan gebeurt dat inderdaad wel eens. Je hebt er echter geen voordeel van, dus is het erg jammer dat dit zo zwaar bestraft wordt”, vond Melvin de Groot.

Door de straffen werd het veld behoorlijk door elkaar gehusseld. Sebastiaan Bleekemolen kreeg zijn straf pas enkele ronden voor het einde en wachtte tot de laatste ronde om de drive-through te maken. Hij reed in de pitstraat als eerste over de finishlijn en dacht zo toch gewonnen te hebben. Helaas bleek achteraf dat voor het inlossen van deze straf de gehele pitstraat moest zijn doorgereden, waarop hij nogmaals bestraft werd met 60 strafseconden. Dit wierp Sebastiaan terug naar de 7e positie. De race werd gewonnen door Team Bleekemolen-rijder René Steenmetz, Michael Bleekemolen pakte de derde podiumplaats.

TWEE ZEGES 3

De derde en laatste Clio Cup-race sloot de Gamma Racing Day 2015 af en zoals zo vaak, werd het mooiste voor het laatste bewaard. Vanaf de derde startplek pakte Sebastiaan Bleekemolen de tweede positie achter polesitter Langeveld. De Groot had geen goede start, hij viel vanaf P2 terug naar de vierde plaats, achter zijn teamgenoot Muys. Al snel wist De Groot echter de derde positie te heroveren en de top 3 sloeg een gat met de achtervolgers. Bumper aan bumper snelde het trio over het Drentse asfalt en het was onmogelijk te voorspellen wie de zege zou kunnen binnenhalen. Waarschuwingen voor het overschrijden van de track limits bleven echter vrijwel alle rijders achtervolgen, waardoor het onmogelijk werd om op de limiet te rijden en een riskante aanval te plaatsen. “Vreselijk”, vond Sebastiaan Bleekemolen. “Ik vind dit geen racen, want wanneer je in de aanval gaat riskeer je een drive-through-penalty en dan is je race klaar.”

TWEE ZEGES4

De gehele race, op een enkele ronde na, reed Bleekemolen zo op de bumper van Langeveld. Tegen het einde van de race wist hij enkele keren naast de Clio van de koploper te komen, maar om te voorkomen dat hij met wielen naast de baan zou komen moest hij elke poging toch inhouden en zo werd de Aerdenhoutse coureur tweede. Melvin de Groot moest in de laatste fase van de race wat terrein prijsgeven, maar had voldoende marge opgebouwd op zijn achtervolgers en werd knap derde.

Jan Muys had enkele turbulente ronden, waarbij hij tot tweemaal toe naast de baan werd gedwongen. De eerste keer was dat zijn eigen schuld en gaf hij dus netjes zijn gewonnen positie terug aan Michael Bleekemolen, maar toen hij een ronde later buiten zijn schuld een touché had met René Steenmetz kon hij zijn gewonnen positie wel vasthouden. Zo werd hij vierde, voor teamgenoten Steenmetz op vijf en Michael Bleekemolen op zes.

TWEE ZEGES5

Uitslagen Clio Cup Benelux, Gamma Racing Day,

TT Circuit Assen, 1 & 2 augustus 2015

Race 1: 1. Melvin de Groot, 16 ronden in 31:11.460; 2. Niels Langeveld +0.299; 3. Sebastiaan Bleekemolen +7.774; 4. Jan Muys +11.056; 5. René Steenmetz +13.742; 6. Michael Bleekemolen +22.567; 9. Stéphane Polderman +47.501.

Race 2: 1. René Steenmetz, 16 ronden in 31:22.624; 2. Niels Langeveld +1.341; 3. Michael Bleekemolen +4.001; 4. Stéphane Polderman +4.918; 5. Melvin de Groot +7.854; 6. Jan Muys +15.618; 7. Sebastiaan Bleekemolen +51.648.

Race 3: 1. Niels Langeveld, 16 ronden in 31:22.128; 2. Sebastiaan Bleekemolen +0.220; 3. Melvin de Groot +5.036; 4. Jan Muys +20.408; 5. René Steenmetz +20.512; 6. Michael Bleekemolen +23.499; 8. Stéphane Polderman +39.434.

Stand kampioenschap: 1. Niels Langeveld 201; 2. Sebastiaan Bleekemolen 126; 3. Melvin de Groot 122; 4. René Steenmetz 114; 5. Michael Bleekemolen 101; 6. Loris Hezemans 92; 7. Stéphane Polderman 74; 8. Jan Muys 57.