24 uur tot je racelicentie

De Snelle Racecursus is een compacte racetraining waarbij alle aspecten van het racen aan bod komen en waarmee je in een dag in het bezit kunt zijn van een officiële KNAF-racelicentie. Met de racelicentie kun je meerijden in één van de vele nationale autosportklassen van Nederland, maar ook als ‘amateur’ deelnemen aan track days op diverse circuits.

Bekijk hieronder de details over de racecursus en behaal jouw racelicentie in een dag!

Over de Snelle Racecursus

Duur: Hele dag
Prijs: Vanaf € 975,-

De ultieme racecursus van Nederland

Bleekemolens Racing School is de meest toonaangevende raceschool van Nederland


Jarenlange ervaring

Ervaren coureurs en instructeurs zorgen samen met de jarenlange ervaring van Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen voor de beste begeleiding. En met een 100% slagingspercentage bij de deelnemers aan de Snelle Racecursussen in 2016 en 2017, is de Snelle Racecursus meteen één van de zekerste en slimste race-opleidingen. Succes verzekerd!

Voertuigbeheersing

Bleekemolens Racing School onderscheidt zich tijdens de Snelle Racecurus door, buiten het rijden van de ideale lijnen, veel aandacht te besteden aan het beheersen van de auto en het rijden van oriëntatieritten, een soort van mini-races. Daarnaast is er voor de Snelle Racecursus een theorieboek ontwikkeld waarin alle kneepjes van het vak worden besproken en dat na de cursus als naslagwerk gebruikt kan worden.

Vanaf 14 jaar

Iedereen van 14 jaar of ouder en met voldoende wagenbeheersing kan meedoen aan de Snelle Racecursus. Je rijdt de Snelle Racecursus met een eigen auto of je kunt een speciaal hiervoor geprepareerde raceauto huren via Bleekemolens Racing School. Tijdens de race training is een helm verplicht. Je mag je eigen helm gebruiken of je kunt gebruik maken een helm van de school.

Snelle racecursus in het kort

Inbegrepen bij de cursus:

 • Intensieve begeleiding tijdens de trainingen
 • Theorielessen
 • Theorieboek Snelle Racecursus
 • Medische keuring (noodzakelijk voor het aanvragen van je licentie)
 • Theorie- en praktijkexamen
 • Eten en drinken tijdens de cursus (beide dagen onbeperkt koffie, thee en frisdrank, 1 dinerbuffet, 1 lunchbuffet, afsluitende borrel met bittergarnituur)

Tijdens de Snelle Racecursus komen o.a. de volgende aspecten aan bod:

 • Rijden ideale lijn
 • Bochten training en remmen
 • Onder- en overstuur
 • Startprocedures en oriëntatieritten
Renault Clio Cup auto van Sebastiaan Bleekemolen in actie op het circuit, hetzelfde model als het meerijden in de Racetaxi op Circuit Zandvoort
Sebastiaan Bleekemolen met de Renault Clio Cup raceauto in de pitstraat

Data en kosten

Informeer naar de data en mogelijkheden bij Race Planet Zandvoort:
085 – 2737390, [email protected]!

De kosten zijn:

 • Snelle Racecursus met eigen auto: € 975 (excl. BTW)
 • Snelle Racecursus incl. huur en gebruik Seat Ibiza: € 1.675 (excl. BTW)
 • Snelle Racecursus incl. huur en gebruik BMW E30: € 1.825 (excl. BTW)
 • Masterclass cursus (1 hele dag) incl. BMW E30: € 1.750,- (excl. BTW)
 • Helm in bruikleen: € 50,- borg

Bleekemolens Racing School kan op alle vlakken adviseren. Van het aanschaffen van een helm tot het huren of kopen van een geschikte cursus auto. Of een overnachting in een goed hotel tijdens de cursus. Neem voor meer informatie of boeking telefonisch contact met ons op.

Bel voor meer info Stuur een mail

Master class cursus

De Master Class Cursus sluit perfect aan op de Snelle Racecursus. Daarnaast is deze cursus uitermate geschikt voor reeds actieve coureurs ter voorbereiding op het nieuwe raceseizoen. Tijdens de Master Class wordt veel aandacht besteed aan het aanscherpen van de wagenbeheersing, driften, double clutchen en belangrijke zaken als tactiek en race-inzicht. Voor deze cursus is een rollbar in de auto verplicht.

Race auto huren

Als je zelf niet de beschikking hebt over een raceauto, is het mogelijk om een raceauto te huren via Bleekemolens Racing School. Je hebt hierin de keus tussen een Seat Ibiza of een BMW E30. De auto zal voor aanvang van de training voor u klaarstaan en u kunt samen met de monteurs de stoel en gordels stellen zodat u veilig het circuit op kunt.

Wanneer je met een eigen auto deelneemt moet deze voldoen aan de gestelde veiligheidseisen en zal deze aan het begin van de cursus gekeurd worden.

Track day

Wil jij met een groep vrienden of relaties het circuit verkennen én ben je reeds in bezit van een racelicentie? Race Planet organiseert op aanvraag de leukste en snelste track day voor jou! Rij in je eigen (race)auto of laat ons een huurauto voor je regelen. Race Planet zorgt voor de veiligheid en begeleiding of groepsinstructie (individuele 1:1 instructie ook mogelijk). Een track day is niet alleen leuk, maar ook ideaal als opfriscursus of incentive. Mogelijk vanaf 10 auto’s. Prijs op aanvraag.

Bleekemolens Racing School maakt van iedereen een echte coureur

Met gezamenlijk meer dan 80 jaar ervaring in de autosport –van cupraces en sportscars tot zelfs Formule 1, Le Mans, Daytona en zo ongeveer alle raceklasses op alle circuits te wereld– kun je gerust zeggen dat Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen de meest ervaren autosportfamilie van Nederland is. Samen met een team van professionele instructeurs kunnen zij ieders rijvaardigheid aanzienlijk verbeteren. Bleekemolens Racing School is dan ook de nummer 1 als het aankomt op raceopleidingen en de meest gerenommeerde racing school van Nederland.

Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen staan voor het wagenpark met supercars van Race Planet op Circuit Zandvoort

Bel mij terug

Wil je overleggen over de mogelijkheden? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

De onboard camera neemt jouw ritten op Circuit Zandvoort op als ultiem aandenken van de Race Experience.

Onboard camera

Het ultieme bewijs van jouw rondes op Circuit Zandvoort!

Meer informatie