spa bleekemolen

Droomweekend voor Team Bleekemolen op Spa-Francorchamps

Geplaatst op 12 juni 2017

Sebastiaan Bleekemolen heeft opnieuw flink huisgehouden in de Renault Clio Cup. In een weekend waar het Franse en Centraal Europese kampioenschap werden samengevoegd, domineerde Bleekemolen door beide races op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps te winnen.

De sleutel tot een snelle ronde op Spa is het slipstreamen. Na de beruchte Eau Rouge volgt een lang recht stuk waar zo’n 0,5 seconde te winnen is, evenals op het lange rechte stuk richting Blanchimont, waar ook zo’n 0,4 seconde te winnen is. “In de eerste kwalificatie kon ik geen slipstream vinden. Het was met 52 (!) Clio’s erg druk op de baan. Uiteindelijk heb ik de snelste tijd alleen gereden. Dat maakte de pole nog mooier. De tweede kwalificatie was eveneens weer rommelig en het duurde tot de laatste ronde dat alles klopte en dat ik een ‘sleepje’ kon vinden. Onder de vlag door reed ik de pole.spa21125

Bleekemolen trok de lijn van de kwalificatie door in de races, door deze allebei winnend af te sluiten. Gemakkelijk ging het echter niet: “In de races is het door het slipstreamen onmogelijk weg te lopen bij de rest. In het bochtige gedeelte kon ik vaak een gaatje creëren, maar op de rechte stukken naderde de trein auto’s achter me dan ook weer met veel meer verschil waardoor je continu flink moet verdedigen bij het aanremmen. Maar dat maakt het racen wel spannend en leuk, zeker als je wint.”

Ook Michael Bleekemolen was aanwezig op het circuit van Spa, en zette de kers op de taart voor Team Bleekemolen door eerste en derde te worden in de speciale Clio Cup ‘Gentlemen-class’. Al met al wederom een mooi en succesvol weekend voor het team.

De volgende race van de Clio Cup Central Europe is tijdens het spectaculaire ADAC GT-Masters weekend van 22 en 23 juli op Circuit Zandvoort. Voor meer info en kaartverkoop voor dit evenement kun je hier kijken.

Team Bleekemolen is powered by: HSU Payroll Services – Race Planet – FEBO – State of Art Menswear – Edauw en Johannissen Drukkerij – SVH Beveiligingstechniek- Triple F Logistics- Hyrdro Pro – OTTO – Alfredo Espresso – BIO Racer – Bidfood