jeroen bleekemolen mercedes imsa bleekemolens

Druk raceweekend voor de Bleekemolens

Geplaatst op 7 augustus 2017

Jeroen Bleekemolen en Road America, het is een mooie combi. Al zes keer eerder won de Nederlander op het circuit in Elkhart Lake, Wisconsin. Dit jaar mocht het echter niet zo zijn en eindigde hij net naast het podium.

Na een prima kwalificatie, Mercedes #33 van Bleekemolen/Keating was de snelste Mercedes-AMG op de baan, mocht het team uiteindelijk vanaf P8 vertrekken. Hoewel een start vanaf deze positie op dit circuit niet betekent dat je bij voorbaat kansloos bent, bleek tijdens de race al snel dat de auto snelheid miste. Een gewaagde stategie bood echter kansen.

Bleekemolen vertelt: “Road America is een circuit met enkele lange rechte stukken en daar heb je gewoon topsnelheid voor nodig. Helaas ontbrak het ons daaraan dit weekend. Bij de laatste pitstop hebben we de gok genomen om de auto maar net genoeg benzine te geven als nodig.  En dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Wij konden hierdoor Ferrari net voorblijven en zo goede zaken doen voor het klassement. Het was superspannend, onze tank was zo goed als leeg en de finish had niet 100 meter verder moeten liggen.”

Bleekemolen/Keating eindigde op een vierde plaats en staat met nog drie races te gaan tweede in het IMSA klassement. Het gat met Ferrari is op dit moment nog 15 punten waardoor de koppositie binnen bereik is bij de komende races. Jeroen Bleekemolen besluit: “Dit is mijn slechte uitslag ooit op dit circuit, maar deze race was een van de beste die ik hier ooit reed. Wij hebben het maximale uit de auto kunnen halen en hebben wij enkele mooie gevechten gehad waardoor wij toch tevreden kunnen terug kijken.”

De Groene Hel

Aan de andere kant van de wereld reden Michael en Sebastiaan Bleekemolen op de Duitse Nürburgring mee in de Clio Cup Central Europe. De eerste race in de’groene hel’ op zaterdag was ongelukkig voor de oudste van de twee. Michael kreeg een aantal tikken waardoor hij terugviel naar een uiteindelijke vijfde plaats bij de gentlemen. Sebastiaan deed het met een derde plaats overall prima, en dat bleek slechts de opmaat voor race 2 op zondag waarin hij voortvarend van start ging. In een hard gevecht om de leiding van de tweede race werd Sebastiaan echter aangetikt waardoor definitief doorstoten naar de kop niet mogelijk bleek. Teamgenoot Melvin de Groot kon echter profiteren en nam de koppositie over waardoor race 2 uiteindelijk eindigde in een 1-2 voor Team Bleekemolen. Michael Bleekemolen besloot race 2 uiteindelijk met een derde plaats bij de gentlemen.