Endurance Cup-titel voor Jeroen Bleekemolen

Geplaatst op 9 oktober 2017

Met Petit Le Mans als de traditionele seizoensfinale eindigde afgelopen weekeinde het seizoen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Door op het circuit van Road Atlanta als vierde te eindigen, zag Jeroen Bleekemolen, samen met zijn teamgenoten Ben Keating en Mario Farnbacher, zijn inspanningen met de Riley-Mercedes-AMG GT3 beloond worden met de winst in de Tequila Patrón North American Endurance Cup.

“Dat is een mooi succes”, zei Bleekemolen, maar opnieuw maakte hij geen geheim van zijn frustratie over de extra ballast van zijn auto, waardoor de Mercedes-AMG GT3 in het IMSA kampioenschap nauwelijks kan meestrijden. “Wij doen er als team alles aan: we doen alle stops perfect, maken geen fouten, rijden het licht uit onze ogen, maar we hebben door dat gewicht gewoon geen kans. Ik heb het nu ook eens voor de televisie gezegd, want ik ben er nu echt wel klaar meel Ik rijd over de hele wereld met zo’n Mercedes, maar hier in IMSA is hij 70 kilo zwaarder dan in alle andere series. Dat slaat echt nergens op en moet voor volgend jaar ook echt aangepakt worden!”jeroen bleekemolen road atlanta

Volgend jaar

Ook volgend jaar zal Jeroen weer voor het team van Riley Motorsports met een Mercedes-AMG GT3 in de GTD-klasse in actie komen. “Ben Keating heeft al lang aangegeven dat hij weer door wil, en we gaan volgend jaar ook weer naar Le Mans”, zegt Bleekemolen.