fantastisch

Wat een fantastisch en succesvol jaar!

Geplaatst door Sebastiaan Bleekemolen 15 december 2017

Voor mij is 2017 een fantastisch en succesvol jaar geweest! Voor mijn werk en sport heb ik zo ongeveer de hele wereld mogen zien.

Het autosportseizoen is extreem succesvol geweest. Van de 15 autoraces heb ik 10 keer gewonnen waaronder de 24H races in Silverstone en Barcelona, een hele mooie ervaring. Bovendien ben ik alle races van de verschillende Clio Cups op het podium gefinisht. Een persoonlijk hoogtepunt was de overwinning op het stratencircuit van Pau die hoog op het lijstje stond.

Maar verder heb ik in 2017 ook alle PR’s verbroken met hardlopen en triatlons op alle denkbare afstanden. Halve en hele triatlons en marathons, 10km. runs, het ging weer een stukje harder. Hoogtepunten waren toch wel de 2 Ironmans in Frankfurt en Copenhagen waarbij ik steeds dichter tot de magische 10-uursgrens ben gekomen. Ook was uitkomen voor Nederland bij het ITU WK Triathlon voor Age Groupers op de Olympische afstand een hoogtepunt, evenals de New York Marathon.

Op de wereldranglijst van Ironman ben ik in mijn age group 253e van de ruim 25.000 deelnemers geëindigd en ben daarmee zelfs beste Nederlander. Ik had nooit gedacht zoiets te kunnen bereiken en voel mezelf bevoorrecht dit mee te maken.

Maar natuurlijk bereik je dit niet alleen. Ik ben niet alleen mijn sponsors, teamleden en teamgenoten erg dankbaar, maar vooral in het bijzonder mijn familie voor hun onvoorwaardelijke steun. Het is een druk bestaan en daarin heb ik alle ruimte gekregen. Gelukkig hebben we samen ook veel mooie momenten beleefd dit jaar!

Hoe 2018 eruit komt te zien is nog onbekend. Met Race Planet verwacht ik wel een hoop leuke nieuwe onthullingen en we gaan zeker weer racen, maar met mijn andere sporten weet ik het nog niet. Fysiek zijn de laatste drie jaren best zwaar geweest en herstel en rust is ook nodig na 4 marathons en 5 Ironmans. Tijd om eens goed over na te denken met kerst. In ieder geval kan ik niet wachten om volgend jaar weer achter het stuur te kruipen van een raceauto en hopelijk met minimaal net zoveel succes als dit jaar. 2018, kom maar op!

groeten,
Sebastiaan

 

Met dank aan:
Febo | State of Art | HydroPro | Bidfood | HSU Payroll | Bioracer | Alfredo Espresso | HomeSec | Edauw & Johannissen