Goede zaken voor familie Bleekemolen tijdens jubileumweekend

Geplaatst op 20 augustus 2018

Hoe mooi is het als je met een carrière van ruim 50 jaar je 1.000e raceweekend beleeft? En hoe mooi is het als je dit op Zandvoortse thuisgrond kunt doen? Voor Michael Bleekemolen kwam het allemaal bij elkaar in de hoog aangeschreven en uiterst competitieve Renault Clio Cup Central Europe tijdens de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort.

Zoon Sebastiaan maakte de feestvreugde compleet met overwinningen op zaterdag en zondag waardoor het jubileumweekend van Team Bleekemolen helemaal af was. Bij het team liep het sowieso goed, de Clio’s voelden zich duidelijk thuis op het circuit in de duinen. Race 1 op zaterdag eindigde met een heuse 1-2 voor Sebastiaan en teamgenoot Melvin de Groot. Vader Michael besloot de race op plek 7. Op zondag vertrok De Groot vanaf pole position maar werd al snel bruut van de baan gereden door een andere auto. Sebastiaan -vertrokken vanaf P3- toonde even later zijn klasse en kon door een mooie manoeuvre de kop pakken en wist onbedreigd naar de winst rijden. Michael moest in de slotfase helaas afhaken, want na een periode op de derde plek gereden te hebben gooide een lekke band roet in het eten.

Sebastiaan Bleekemolen reageert verheugd: “Wat een fantastisch resultaat. Winnen op Zandvoort blijft het mooiste wat er is! En dan ook nog tijdens dit feestelijke weekend voor ons!” Door zijn 2 overwinningen loopt Bleekemolen junior 15 punten in op de eerste plek in het kampioenschap. Een mooi uitgangspunt voor de 6 races op Most (CZ) , Hockenheim (D) en Paul Ricard (F) die nog op het programma staan.

“Uiteindelijk is cuprijden het mooiste wat er is. Iedere auto is technisch gelijk, dus is het echt man tegen man. Ik heb over de jaren in bijna alle raceklasses gereden maar uiteindelijk is dit waar het in het racen om gaat.”, concludeert Michael Bleekemolen. “Stoppen? Tja, daar denk ik weleens aan, maar een half uur later heb ik alweer spijt van die gedachte.” Over twee weken,  op 1 september, stapt de oude vos weer in tijdens zijn 1.001e raceweekend. Onvermoeibaar en niet te stoppen.