Jeroen Bleekemolen klaar voor 24 uren van Dubai en Daytona

Geplaatst op 10 januari 2017

Met de feestdagen nog in het achterhoofd, staan de eerste twee grote autosport evenementen al voor deur. Komend weekend verschijnt Jeroen Bleekemolen met zijn Black Falcon Mercedes-AMG GT3 voor de tiende keer aan de start tijdens de 24 uur van Dubai. In het laatste weekend van januari zal Jeroen ook wederom zijn opwachting maken tijdens de Rolex 24 uur van Daytona met AMG-Team Riley.

Voorbereiding op Daytona

roar2017-1Ondanks dat het afgelopen zondag een koude dag was tijdens de tests op het legendarische circuit van Daytona, kijkt Bleekemolen met een tevreden gevoel hierop terug. Opvallend genoeg wacht hij nog altijd op zijn eerste overwinning op Daytona. “Een overwinning in de Rolex 24 is een van de grote overwinningen die nog steeds mist op mijn cv.”, aldus Bleekemolen. “Ik ben zo dicht bij vele overwinningen geweest, maar helaas ging er altijd iets mis. Om deze keer te winnen met AMG in hun eerste race zou fenomenaal zijn! Het is geweldig om weer terug te zijn in de Mercedes-AMG GT3, de auto is zeer goed ontwikkeld en weer terug bij het Riley team is ook geweldig. We kennen elkaar goed na al die jaren.” Jeroen Bleekemolen rijdt samen met Ben Keating, Mario Farnbacher en Adam Christodoulou op de AMG-Team Riley Motorsports AMG GT3. 

24 uur van Dubai

In tegenstelling tot op Daytona, is Bleekemolen wel al uiterst succesvol geweest op het circuit van Dubai. Dit jaar gaat hij met zijn Abu Dhabi Racing Black Falcon team voor een derde overwinning in zijn carrière. Dit doel zal hij samen met tweevoudig winnaar Khaled Al Qubaisi, Patrick Assenheimer en Manuel Metzger proberen te bereiken.

Naast Jeroen zullen ook Michael en Sebastiaan Bleekemolen aan de start verschijnen met een Seat Leon Cup Racer. 

*Update

Jeroen Bleekemolen heeft zich met zijn Mercedes-AMG GT3 op pole position gekwalificeerd voor de 24 uur van Dubai. De race start vrijdag 13 januari om 11.00 uur en is hier live te volgen.