jeroen bleekemolen virginia imsa

Jeroen Bleekemolen terug op het podium

Geplaatst op 28 augustus 2017

Na een aantal teleurstellende resultaten heeft Jeroen Bleekemolen de weg naar het podium weer gevonden in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Tijdens de Michelin GT Challenge, de tiende ronde van het kampioenschap op Virginia International, finishte Bleekemolen samen met zijn teamgenoot Trent Hindman als derde in de GTD klasse.

“Een prima race gehad”, aldus Jeroen Bleekemolen na afloop. “Ik ben gestart en kon meteen opklimmen van de vierde naar de tweede plek, dus dat was top. Daarna was het moeilijk: de auto is echt te zwaar en we hebben een kleine restrictor, dus op het rechte stuk was het echt lastig in het gevecht met de BMW. Ik heb hem een uur achter me kunnen houden, maar op elk recht stuk kan hij prikken. Het is gewoon lastig racen zo. Daarna de auto overgegeven aan mijn teamgenoot Trent Hindman en die heeft het echt heel goed gedaan. Hij is een groot talent, dat wordt één van de nieuwe Amerikaanse toppers in de endurance-racerij. Dat kun je nu al zien en ik weet zeker dat hij over drie, vier jaar echt een heel bekende naam en een gewilde rijder is. We verloren een plek in de pits, wat laat zien dat naast de BOP van de auto ook de BOP van het bijtanken voor ons niet helemaal goed is, want we verloren drie of vier seconden en daarmee een positie. Maar goed, we zijn op P3 geëindigd en dat was helemaal goed. Helaas werd de Ferrari wel vierde, dus we lopen weinig in in het kampioenschap, maar we geven natuurlijk niet op! Ook een heel mooie race van Jeroen Mul, felicitaties aan hem voor zijn overwinning, top gereden! Hij reed aan het begin weg en we hebben hem nooit meer teruggezien. Dat moet hij de volgende keer maar niet meer doen, want ik wil de volgende keer ook wel weer eens winnen!”jeroen bleekemolen

Spannend kampioenschap

Dankzij het goede resultaat maakte de #33 Riley Motorsports – Mercedes AMG-GT in het kampioenschap een paar punten goed op het Scuderia Corsa-Ferrari-duo Christina Nielsen en Alessandro Balzan, dat als vierde geklasseerd werd. De volledige uitslag van de race vind je hier.

De volgende race van het IMSA kampioenschap is op 24 september tijdens de America’s Tire 250 op Mazda Raceway Laguna Seca.