Jeroen Bleekemolen wint de 12 uur van Sebring

Geplaatst op 20 maart 2017

Jeroen Bleekemolen heeft afgelopen weekend samen met teamgenoten Ben Keating en Mario Farnbacher de 12 uur van Sebring op zijn naam geschreven in de GTD-klasse. Een bijzondere winst; het is de eerste zege van Mercedes in pas de tweede race van het Duitse merk in het IMSA-kampioenschap.

jeroen_bleekemolen_podium_sebring

Bleekemolen en zijn teamgenoten moesten de 12 uur van Sebring als zevende in hun klasse aanvangen met de Mercedes-AMG GT3. Het zou echter niet lang duren voordat de Mercedes met startnummer 33 aan de leiding kwam te liggen dankzij een sterke stint van Bleekemolen.

In de slotfase moest het team van Riley Motorsports na de laatste neutralisatie even de leiding afstaan aan de Ferrari 488 GT3 met startnummer 63 van Scuderia Corsa, maar Bleekemolen nam geen genoegen met de tweede plek en stuurde zijn Mercedes drie kwartier voor het einde met een gedurfde actie langs de Ferrari van Alessandro Balzan, om de leiding vervolgens niet meer uit handen te geven.

Foutloze race

Uiteraard was Jeroen zeer te spreken over het behaalde resultaat: “We hebben echt een foutloze race gehad. De balans in de auto was misschien wel de beste die ik ooit gehad heb. In 2015 strandden we met nog maar een paar minuten te gaan vanwege een technisch defect met de overwinning voor het grijpen. Dat ging wel een paar keer door mijn hoofd: je let echt op ieder geluidje, op alles wat je voelt, maar er was geen enkel probleem. Dit is een uitstekende start van het seizoen. In Daytona was de derde plaats het hoogst haalbare, en dan nu de overwinning.”