jeroen bleekemolen watkins glen

Lastig weekend voor Jeroen Bleekemolen op Watkins Glen

Geplaatst op 3 juli 2017

Dat het niet elk race-weekend prijs kan zijn voor Jeroen Bleekemolen bleek wel tijdens de 6-uurs race op het circuit van Watkins Glen. Waar vader Michael Bleekemolen ooit zijn enige F1 race op dit historische circuit had gereden, draaide de zesde race van het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship uit op een teleurstelling voor de Nederlander in zijn Mercedes AMG-GT.

In een speciaal voor “independence day” gespoten Amerikaanse livery, kwalificeerde teamgenoot Ben Keating de Mercedes op de 11e positie, waardoor de leiders in het GTD kampioenschap al veel terrein moesten goedmaken tijdens de race. De derde rijder van het team, Mario Farnbacher, was goed op weg tijdens de race, tot hij bij het uitrijden van de pitsstraat door het rode licht reed. De straf die daarop volgde zorgde ervoor dat de auto op een ronde achter kwam te liggen. Ondanks de goede stint van Bleekemolen lukte het hem niet verder naar voren te komen. Daardoor kwam hij na de successen eerder dit seizoen nu niet verder dan de tiende plaats in de GTD klasse.jeroen bleekemolen watkins glen

Een stomme fout

“Een moeilijk weekeinde”, vond Bleekemolen. “Helaas kreeg Mario een straf vanwege het doorrijden bij rood aan het eind van de pitstraat. Daarmee hebben we een rondje verloren en kwam ik precies een ronde achter te liggen, waarmee ik dus constant met de leiders mee reed. Ik heb drie uur lang geknokt met de leiders, met name de snelle Acura’s, dus zonder die straf hadden we zeker meegedaan voor het podium. Een stomme fout, iets dat eigenlijk niet mag gebeuren, maar ja, het hoort er soms bij. De Ferrari’s en de Acura’s waren zeker de snelste auto’s in het veld, ook de Lexus en de Lamborghini’s deden goed mee, dus wij waren wel de langzaamste, maar konden het in ieder geval redelijk bijhouden. Jammer, maar het is zo.”

Veel tijd om na te denken over de race op Watkins Glen heeft Bleekemolen gelukkig niet. Dinsdag 4 juli test hij in Spa met Black Falcon voor de 24-uursrace later dit jaar, en volgend weekeinde is hij weer in Amerika voor de zevende race in het IMSA kampioenschap op het circuit van Mosport.