jeroen bleekemolen

Opnieuw podium voor Jeroen Bleekemolen in Amerika

Geplaatst op 10 april 2017

Jeroen Bleekemolen is er opnieuw in geslaagd het podium te bereiken tijdens een race voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op het circuit van Long Beach. Na de overwinning op Sebring is dit wederom een goed resultaat voor de Nederlander en zijn Team Riley Mercedes – AMG GTD.

Jeroen Bleekemolen blijft kampioenschapsleider

In de honderd minuten durende race op het stratencircuit van Long Beach eindigden Jeroen Bleekemolen en Ben Keating als tweede achter merkgenoten Cooper MacNeil en Gunnar Jeannette, die voor het eerst een race in de GTD klasse wonnen. Met de tweede plaats consolideerden Bleekemolen en Keating hun voorsprong in het kampioenschap.c83qofiumai2but

Jeannette en MacNeil reden een tactisch sterke wedstrijd en bleven aan de finish zo’n zeven seconden voor op Bleekemolen, die na afloop wel tevreden was over het resultaat. De derde plaats ging naar titelverdedigers Christina Nielsen en Alessandro Balzan in de Ferrari 488. Zij hebben nu een achterstand van 21 punten op het duo Bleekemolen/Keating.

Toprace

“Een toprace vandaag”, vond Jeroen Bleekemolen na afloop. “Natuurlijk was het wel een beetje casino met alle ‘yellows’, zoals voorspeld. Het zag er voor ons na een halfuur uit alsof het helemaal fout zat: we lagen een rondje achter omdat we waren gestopt toen het precies groen werd in dat rondje, maar uiteindelijk kwamen er nog meer ‘yellows’ en zo kwamen we weer helemaal terug in de race. Een super-race gehad, de auto was lekker, echt maximaal. De winnaars rijden met twee zilveren rijders, waardoor ze niet te maken hebben met minimale rijtijden. Zo kon Gunnar Jeanette al tijdens de eerste ‘yellow’ in de auto. Dat kon bij ons niet, omdat Ben (Keating) eerst 30 minuten moest rijden. De winnaars hebben dus een pitstop minder gemaakt dan de rest, daar kun je niet tegenop rijden, maar wij hebben echt het maximale eruit gehaald. Ik ben superblij met dit resultaat, ook voor het kampioenschap, en de 1-2 voor het team is natuurlijk super. Hopelijk kunnen we dit zo volhouden!”