jeroen bleekemolen mosport

P7 voor Bleekemolen en Keating op Mosport

Geplaatst op 10 juli 2017

Na een teleurstellende race op het circuit van Watkins Glen, verliep het afgelopen weekend op het Canadese Mosport niet veel beter. Meer dan een zevende plaats voor Jeroen Bleekemolen en Ben Keating in hun Mercedes-AMG GT3 zat er niet in.

De zevende ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship kende door de wisselende weersomstandigheden veel incidenten. Door tijdens een van de regenbuien niet te wisselen naar regenbanden, lukte het Bleekemolen om vanaf de veertiende plek op te rukken naar een plek in de top 10.

Snel in de regen

“Keating had het vrij moeilijk in het begin. Hij zakte af naar de 14e plek, dus dat ging niet echt lekker”, aldus Bleekemolen. “Toen ik de auto in kwam was er dus een hoop werk te doen en dat was niet makkelijk, want inhalen is met weinig topsnelheid gewoon lastig. Ik kwam langzaam wel een beetje naar voren, maar we konden pas echt stappen maken door te blijven doorrijden op slicks toen het regende. Voor een paar rondjes was het heel glad en kon ik er een paar inhalen, maar toen het droog werd hield dat weer op. Daarna regende het opnieuw, en toen zag ik zelfs het podium nog in het verschiet, maar de race eindigde onder geel nadat er nog een prototoype ondersteboven ging, dus meer zat er niet in. In de regen waren we goed, maar in het droog waren we te langzaam. Maar goed, voor de volgende race komt er een aanpassing van de BoP, dus ik hoop dat de Ferrari wat wordt afgeremd, want die was tot nu toe elke race echt snel, terwijl wij al drie races een van de langzaamste auto’s hebben. Daar gaan ze hopelijk wat aan doen.”

De #33 Riley Motosports Mercedes van Bleekemolen en Keating staat na dit weekend tweede in de GTD klasse, op slechts 2 punten van de #63 Scuderia Corsa Ferrari. De volgende race is over twee weken op het circuit van Lime Rock Park.