sebastiaan bleekemolen

Sebastiaan in oranje!

Geplaatst op 18 september 2017

Dat Sebastiaan Bleekemolen een prima coureur is, weten we allemaal. Maar dat hij een meer dan uitstekend triatleet is, is minder bekend. Goede resultaten in eerdere triathlons bezorgden Bleekemolen halverwege 2017 zelfs een uitnodiging voor de Nederlandse selectie. Gisteren was het zover: zijn debuut in oranje tijdens de ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam, met deelnemers van over de hele wereld. Een droom die uitkomt!

Ondanks een peesblessure ging Bleekemolen van start. Hoewel het eerste onderdeel (zwemmen) moeizaam ging, was het mogelijk tijd goed te maken tijdens het fietsen en hardlopen.

Sebastiaan Bleekemolen reageert: “Uiteindelijk heb ik met een klein hinkje gelopen, maar wel in een goed tempo. Met een beetje doorzettingsvermogen kom je er uiteindelijk wel. Wat fantastisch om tussen al die landentenues te lopen en te fietsen, en voor Nederland uit te mogen komen!”

Sebastiaan Bleekemolen besloot de wedstrijd als 80e in zijn age group, wat hem meteen de 80e plek op de wereldranglijst levert op de Olympische triathlon afstand (1.500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Een geweldig resultaat. Zeker voor iemand die actief is in meerdere sporten.