clio cup

Start nieuw seizoen in Pau

Geplaatst op 17 mei 2017

Sebastiaan winterkampioen 2Het nieuwe raceseizoen van de Renault Clio Cup is aanstaande en het belooft weer een mooi jaar te worden waarin gereden wordt op een aantal wonderschone circuits. Team Bleekemolen strijdt tezamen met sponsors HSU, Homesec, State of Art, Febo, DeliXL, Alfredo Espresso, Edauw & Johannissen, HydroPro, Race Planet en Bioracer mee in de Clio Cup Central Europe-France en zal wederom voor goud gaan.

De eerste race, komend weekend in Pau, staat garant voor het nodige vuurwerk. Het “Monaco van de Pyreneeën” is een listig stratencircuit waar niet alleen overdag wordt gereden. Ook een nachtrace staat op het programma. Het is eenvoudig te stellen dat het circuit de Bleekemolens ligt. Michael pakte vorig jaar de tweede stek in de gentlemen klasse, terwijl Sebastiaan zijn visitekaartje gaf aan de Franse en internationale concurrentie met een derde plaats in het hevig bevochten overall klassement. Welke klassering gaat het dit jaar worden? Aan Sebastiaans conditie zal het niet liggen, want de Clio Cup Benelux kampioen van 2014 en 2016 annex triatleet gaat komend jaar van start in zijn vierde en vijfde Ironman triathlon in Frankfurt en Kopenhagen.

cliocuppau2GT MASTERS

De wedstrijd op thuishaven Zandvoort (23 juli) wordt al minstens zo spectaculair en staat gepland in het GT Masters weekend. Een must-see en daarnaast dé kans om Team Bleekemolen live in actie te zien.

Dit Clio Cup seizoen staan verder nog races in Spa-Francorchamps (11 juni), Nürburgring (6 augustus) en Hockenheim (24 september) op het programma.