clio cup bleekemolen hockenheim

Succesvolle afsluiting seizoen Team Bleekemolen

Geplaatst op 25 september 2017

Sebastiaan Bleekemolen heeft op het circuit van Hockenheim beide races gewonnen in de laatste ronde van de Clio Cup Central Europe. Mede door deze overwinningen legde Team Bleekemolen beslag op het kampioenschap voor teams.

“Hockenheim staat altijd garant voor een hoop spektakel vanwege de grote slipstream mogelijkheden”, aldus Sebastiaan Bleekemolen. “Belangrijk is om als team goed samen te werken en hier optimaal gebruik van te maken in de kwalificatie. En dat lukte! Samen met Michael Bleekemolen en Melvin de Groot vormden we een perfect treintje en leken we lange tijd op weg te gaan naar een één, twee en drie klassering. Helaas kwam een andere deelnemer in de laatste minuten op P2 terecht met slechts een voorsprong van 0,002 op Michael. Maar evengoed een mooie uitgangspositie voor de race.

In race 1 wist ik de kopstart te pakken en Melvin schoof al snel door naar P3. Michael werd helaas aangetikt en viel een paar plaatsen terug. Het werd een bloedstollende race! Melvin kwam naar de tweede plek en het was een keiharde maar faire strijd tussen de eerste drie auto’s. Uiteindelijk wisten we (weer) als eerste en tweede te finishen. Wat een super resultaat voor het team!bleekemolen clio cup hockenheim

Teamkampioenschap voor Team Bleekemolen

Bij de tweede race is er sprake van een reversed grid voor de eerste zes auto’s. Kortom, het veld wordt mooi door elkaar gemixt. Melvin kon mooi profiteren door snel weg te komen en een gat slaan. Michael en ik lagen al in de eerste ronde op de tweede en derde plek, maar de concurrentie bleef aandringen. Het werd weer een flink gevecht, nu om de tweede plaats. Ondertussen kon Melvin de voorsprong alleen maar uitbouwen door de gevechten achter hem. Met nog circa acht minuten te gaan kwam er een call ‘Safety Car’ en dat kregen wij door over de boordradio. En toen ging het mis… de wedstrijdleiding had wel de call ‘Safety Car’ gegeven, maar de vlaggen en SC-borden werden niet uitgehangen. Hierdoor ontstond grote verwarring waar Melvin vooral de dupe van was. Een deel van het veld bleef racen en een deel van het veld ging vertragen. Een gevaarlijke situatie en een grove fout van de wedstrijdleiding. Door deze fout en de verwarring verloor Melvin de leiding en kwam na de herstart ook nog eens in een sandwich terecht. Ook Michael werd door twee anderen ingehaald. Uiteindelijk was ik de geluksvogel die hierdoor won, maar het gaf een bittere smaak want we waren wederom op weg naar een één-twee resultaat. Jammer om het succesvolle seizoen zo af te sluiten (ik stond in alle races op het podium, waarvan zes overwinningen uit tien Clio races), maar we hebben in ieder geval wel het teamkampioenschap voor de Clio Cup Central Europe binnengehaald!”