sebastiaan bleekemolen team bleekemolen

Team Bleekemolen dominant op Circuit Zandvoort

Geplaatst op 24 juli 2017

Waar de wolken en regenbuien overheersten op Circuit Zandvoort, zorgde Team Bleekemolen letterlijk en figuurlijk voor zonneschijn tijdens beide races van de Renault Clio Cup Central Europe. Met overwinningen voor Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot bevestigde het team haar dominantie in deze klasse.

De kwalificatie op zaterdag kende een spannend slot vanwege een opdrogende baan. In een ultieme poging pakte Sebastiaan Bleekemolen voor heel even de pole. Echter werd hij bij het vallen van de vlag nog voorbijgestreefd door Niklas Mackschin, die slechts 0.044 seconden sneller was. Melvin de Groot kwalificeerde zich als achtste, René Steenmetz als elfde en Michael Bleekemolen direct daarachter vanaf P12.

Dubbele 1-2 finish

Onder een mooie ochtendzon begon de eerste race op zondag zonder incidenten. Sebastiaan Bleekemolen behield zijn tweede plaats, maar moest in de ronden daarna wel een gaatje laten naar de koploper. Een safetycar vlak voor het einde van de race bracht het hele veld weer dichtbij elkaar. Met een gedurfde actie in de één na laatste ronde wist Sebastiaan zich voorbij koploper Legutko te vechten. Melvin de Groot profiteerde hiervan ook door de tweede plaats te pakken en maakte het feest op het podium voor Team Bleekemolen compleet. 

Voor aanvang van de tweede race was de spanning en twijfel groot bij de monteurs van het team over welke banden gemonteerd moesten worden. Tijdens de ADAC GT Masters race in de middag begon het hard te regenen waardoor de baan flink onder water stond. Bij het prepareren van de Clio’s voor de race werden daarom ook regenbanden gemonteerd. Eenmaal op de startgrid aangekomen bleek de baan al dusdanig opgedroogd te zijn, dat alle coureurs van Team Bleekemolen kozen om toch voor de slicks te gaan. In een race tegen de klok en dankzij fantastisch teamwork van de monteurs stonden alle auto’s op de droogweerbanden voordat de rode startlampen uit gingen.

Bij de start ging het direct mis voor René Steenmetz. Na licht contact van achter klapte de Clio voor de hoofdtribune de vangrail in. Melvin de Groot kende wel een wereldstart en schoot meteen door van de achtste naar de derde plaats. Tegen het einde van de race vindt De Groot zichzelf terug aan de leiding, met een aandringende Sebastiaan Bleekemolen achter zich. Wat Bleekemolen echter ook probeert, teamgenoot De Groot weerstaat de druk en wint de wedstrijd. Dankzij de tweede plaats voor Bleekemolen behaald het team daardoor het tweede één-twee resultaat van het weekend. Michael Bleekemolen finisht de tweede race als tiende. 

Perfect weekend

“Wat een weekend! Beter dan dit kan eigenlijk niet”, aldus teameigenaar en coureur Sebastiaan Bleekemolen. “De eerste race was lastig. Ik was meer bezig met verdedigen dan naar voren kijken. Gelukkig kon ik in de laatste ronde met een alles of niets actie de kop pakken en uiteindelijk toch de race winnen. Bij de start van race 2 zat ik verkeerd en kwam klem te zitten, waardoor onder andere Melvin de Groot voorbij kon komen. Toen ik eenmaal op de tweede plek achter Melvin zat, wilde ik niet te veel risico nemen met opnieuw een alles of niets actie. Deze één-twee op ons thuiscircuit is een perfect resultaat voor ons als team.”