team bleekemolen barcelona

Een weekend vol prijzen voor de Bleekemolens

Geplaatst op 4 september 2017

Het begint dit seizoen al een aardige gewoonte te worden. Waar de familie Bleekemolen op het circuit verschijnt, gaan ze er met de bekers vandoor. Zowel Jeroen in de Verenigde Staten als Sebastiaan en Michael in Barcelona beleefden een uiterst succesvol weekend.

Team Bleekemolen wint TCR 24H Series

Tijdens de voorlaatste race van de 24H TCE Series op het Circuit de Catalunya behaalde Team Bleekemolen de overwinning in de TCR-klasse. Na 24 uur racen eindigde de Seat Leon van Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen, Melvin de Groot en René Steenmetz daarnaast ook als tweede in het algemeen klassement, op minder dan een minuut achterstand van de winnaar. Na de overwinning eerder dit jaar op het circuit van Silverstone is dit wederom een succes voor het Nederlandse team.

COMPETITIEVE TCR-KLASSE

Een recordaantal van 21 deelnemers in de TCR-klasse maakt de overwinning van Team Bleekemolen nog indrukwekkender. In de kwalificatie liet het team haar snelheid al zien. Met een tweede startplaats in de klasse en een vierde algemeen verschafte het team zichzelf een goede uitgangspositie voor de race. Na een chaotische openingsronde waar Sebastiaan Bleekemolen ongeschonden doorheen kwam, ontvouwde zich een lange, slopende race met continu indrukwekkende rondetijden van de #100 Seat Leon.team bleekemolen

DE JUISTE STRATEGIE

“Het was een super mooi evenement met zo’n 40 deelnemers waarvan ruim de helft in de TCR-klasse reed,” aldus teameigenaar en coureur Sebastiaan Bleekemolen. “Het hele weekend zaten we met onze Seat goed vooraan en we wisten dat we ver konden komen. De openingsronde was erg heftig met verschillende aanrijdingen, maar ik kon gelukkig overal omheen. Al na een paar uur kwamen we aan de leiding te liggen. Door verschillende strategieën zakten we wel weer eens 2 of 3 plekjes, maar we waren altijd vooraan te vinden. Zeker in de nacht waren we erg snel en ook de pitcrew deed haar werk goed. Het vervangen van de remmen en remschijven dat we twee keer hebben moeten doen, ging volledig volgens plan en snel.”

team bleekemolen“Met nog twee uur te gaan werd de race erg spannend. De top 3 lag binnen een minuut en de overwinning was dus mogelijk. Ondanks de vermoeidheid stroomt de adrenaline door je lichaam en dat houdt je scherp. We hebben gereden voor wat we waard waren, maar moesten na 24 uur racen helaas iets minder dan een minuut toegeven en zijn mooi 2e geworden in het algemeen klassement. En, nog belangrijker, we hebben de competitieve TCR-klasse gewonnen! Een super resultaat, want deze auto’s rijden volgens een strak reglement, waardoor het dus vooral op stuurmanskunst en tactiek aankomt!”

3 races, 3 podiums voor Jeroen Bleekemolen

jeroen bleekemolen pirelli world challenge black swan racing

Aan de andere kant van de oceaan was Jeroen Bleekemolen opnieuw succesvol tijdens de Pirelli World Challenge. Op het Circuit of the Americas in Austin, Texas eindigde Bleekemolen drie keer als tweede in de GT-AM klasse. Met nog twee races te gaan in het kampioenschap staan Bleekemolen en teamgenoot Tim Pappas met hun Black Swan Racing Mercedes AMG-GT3 nu op de derde plaats. In het weekend van 23 en 24 september is Bleekemolen weer actief in het IMSA kampioenschap, op het circuit van Laguna Seca.