team bleekemolen podium silverstone

Winst voor Team Bleekemolen op Silverstone

Geplaatst op 17 mei 2017

Naast de Renault Clio Cup komt Team Bleekemolen, net als in 2016, ook uit in de 24h Series met een SEAT Leon TCR. De start van het seizoen hiervan was voorbeeldig. In de eerste race op het Engelse Silverstone deden Sebastiaan Bleekemolen, René Steenmetz, Melvin de Groot en Robert Smith goede zaken. Met een riante voorsprong van 5 rondes kwamen de vier coureurs als winnaars over de finish.

leontcrsilverstoneDe seizoensopener van de Hankook 24H Touring Car Endurance Series op het Britse circuit verliep vrijwel probleemloos voor het Nederlandse team. Alleen een lange pitstop van 14 minuten vanwege een gebroken voorschokdemper in de vroege ochtend leek even roet in het eten te gaan gooien. Echter kende de concurrentie, die vooral uit andere Seat Leon TCR’s bestond, meer problemen, waardoor Team Bleekemolen onbedreigd naar de overwinning kon rijden.

Volgens Sebastiaan Bleekemolen duurde het wel even voordat hij de banden onder controle had: “Het was een spannende race vanaf de start. Het was heel belangrijk goed met de banden om te gaan en constante tijden te rijden. Daar kwamen we pas na de eerste stint achter (tijdens de trainingen heb je geen tijd voor een long run), waarbij ik begon met 2:14.9 en eindigde met een 2:23. Zo’n 9 seconden langzamer dus.”

team bleekemolen winst

REVANCHE VOOR TEAM BLEEKEMOLEN

Tijdens de lang durende pitstop gingen de gedachten even terug naar vorig jaar. Toen voerde het Nederlandse team 19 uur lang de race aan, maar viel toen uit als gevolg van een motordefect. Ditmaal bleef Team Bleekemolen uit de problemen. René Steenmetz stuurde na 549 ronden en een totaal gereden afstand van 3.239 kilometer de auto als winnaar over de eindstreep. De Audi RS3 LMS van Pit Lane Competizione finishte als tweede en de Seat Leon TCR van Modena Motorsports behaalde de laatste podiumplek.

“Het is een bijzondere ervaring zo’n race te winnen. Er waren 15 dezelfde auto’s TCR’s in onze klasse, dus dat maakt de overwinning alleen maar mooier. “Als team hebben we goed hebben gewerkt. De rijders hebben foutloos gereden, de crew heeft fantastisch werk verricht. De champagne smaakte daardoor alleen maar beter, aldus Bleekemolen.”

De complete uitslag vind je hier.