fbpx

Team Bleekemolen kijkt met gemengde gevoelens terug op het finaleweekend van het EuroNASCAR-seizoen. Vittorio Ghirelli liep de titel in de NASCAR Pro-klasse op een haar na mis, maar Melvin de Groot wist daarentegen de Legends-klasse te winnen. Ook voor Sebastiaan en Michael Bleekemolen was het een weekend met twee gezichten. De eerste race knokten ze zich allebei vanuit de achterhoede naar de top 10, maar op dag twee eindigden ze beide in de grindbak. Dit alles onder toeziend oog van honderden gasten, partners en sponsoren die het team het hele weekend hebben aangemoedigd. Ondanks de pech kan worden terugkeken op een geweldig seizoen en is Team Bleekemolen gebrand om volgend jaar weer mee te strijden voor de titels.

“Het liep het hele weekend niet zo goed en we waren niet zo sterk als normaal”, luidde de samenvatting van het weekend van Sebastiaan Bleekemolen die zelf op zaterdag zevende werd en op zondag uitviel vanwege een afgebroken gaspedaal. “We weten niet goed waar het aan lag. Vittorio maakte een goede kans op het kampioenschap, maar spinde in de opwarmronde door een steentje onder zijn gaspedaal. Zelf ben ik ook gespind in de opwarmronde door precies dezelfde oorzaak. Ik viel terug naar P16 of P17. Later brak mijn gaspedaal af en eindigde ik in de grindbak.”

In de EuroNASCAR 2 kende Melvin de Groot een sterk weekend en door de dubbele punten van het slotweekend wist hij het kampioenschap te veroveren. Na een derde plaats overall op zaterdag eindigde hij zondag overall op de vierde plaats. “Het waren moeilijke omstandigheden. Met nog vier ronden te gaan begon het hard te regenen en op slicks hebben we de finish op een vierde plaats bereikt. Ondanks een gemiste race zijn we toch nog kampioen geworden.”

Terugkijkend op het seizoen kon Sebastiaan Bleekemolen positief zijn. “We zijn één van de toonaangevende teams en hebben gewoon een goed seizoen gedraaid. Daar mogen we trots op zijn. Vittorio heeft zijn beste NASCAR-seizoen tot nu toe gehad en twee zeges behaald. Met de #69 auto hebben Melvin en ik veel pech gehad. Voor mij persoonlijk is het een jaar om snel te vergeten en we kijken dan al uit naar de start van het nieuwe seizoen in april.”