fbpx

Heb je nog vragen over het karten?

Veelgestelde vragen over karten

Natuurlijk, we hebben langs de baan verschillende plekken waar je kan staan of zitten.

In verband met hygiëne raden we het aan om te rijden met een eigen helm en handschoenen. Dit moet wel een goed passende integraalhelm met vast kinstuk zijn. Als je geen helm hebt kun je natuurlijk een van onze helmen gebruiken, die goed gereinigd worden. Een haarnetje krijg je van ons. Daarnaast stellen wij beschermende kleding, helmen, bodyprotectors en nekbescherming tijdens het karten gratis ter beschikking. Met het oog op de veiligheid is het verplicht om tijdens het karten een lange broek en gesloten schoenen te dragen. Ook tijdens warme dagen!

Bij alle vestigingen van Race Planet is het mogelijk om met PIN te betalen. Tevens is het mogelijk om met alle gangbare Nederlandse credit cards te betalen (muv American Express).

Race Planet Amsterdam is met het openbaar vervoer als volgt bereikbaar:
Busmaatschappij: Connexxion
Lijn: 82
Halte: Westpoortweg

Busmaatschappij: GVB
Lijn: 231
Halte: Herwijk

Race Planet Delft is met het openbaar vervoer als volgt bereikbaar:
Busmaatschappij: Connexxion
Lijn: v.a. station Delft centraal nr. 60 & 62
Halte: Den Haag Defensie

Race Planet Amsterdam
Herwijk 10
1046 BC Amsterdam
Telefoon: 020-611 1120
Email: [email protected]

Race Planet Delft
Kleveringweg 18
2616 LZ Delft
Telefoon: 015-212 7222
Email: [email protected]

We raden aan om online te boeken. Alle activiteiten kunnen online geboekt worden, voor zowel Amsterdam als Delft. Je kunt telefonisch reserveren voor een familieheat of kartarrangement, hier vind je de telefoonnummers.

Bij Bleekemolens Race Planet kun je karten zodra je acht jaar bent en een minimumlengte van 1,35 meter hebt. Wij hanteren deze minimumlengte zodat we er zeker van zijn dat de deelnemers goed bij de rempedalen kunnen. Op onze vestigingen staan meetlatten waarmee je kunt controleren of jouw kind de minimumlengte van 1,35 meter heeft bereikt. Vanzelfsprekend meten wij deze lengte met schoenen aan. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat een kind wel 1,35 meter is, maar niet goed bij gas- of rempedaal kan met de voeten. In dat geval mag er niet gereden worden. Safety first!

Oefening baart kunst. Vooral door veel te rijden leer je hoe je nog sneller door een bocht kunt. Voor kinderen hebben we daarnaast de Kart introductiecursus waarin de basis van het karten uitgelegd wordt. Daarnaast vind je hier tips en tricks voor het karten.

Leuk idee! Op onze pagina tips en tricks vind je een aantal video's met daarin alle informatie die je nodig hebt. Succes!

Heb je hart- of rugklachten, epilepsie of ben je zwanger? Dan is karten te risicovol. Daarnaast mag je ook niet karten als je onder invloed van alcohol en/of drugs bent.

Houd natuurlijk even rekening met je kleding tijdens het karten. Zo zijn een lange broek en dichte (platte) schoenen verplicht en mag je geen loshangende kledingstukken hebben. Lang haar moet even opgestoken worden zodat het onder de helm zit.