Over

Bleekemolens Race Planet

In 1993 opende Michael Bleekemolen, coureur sinds mensenheugenis, in Mijdrecht de eerste indoor kartbaan van Europa. Enkele jaren daarvoor was Bleekemolen al begonnen met het organiseren van incentives op Circuit Zandvoort. En jaren later volgden er indoor kartbanen in Amsterdam en Delft. Ruim 25 jaar later is Bleekemolens Race Planet nog altijd de meest ervaren partner bij het organiseren van bedrijfsuitjes, feesten en incentives waarbij snelheid centraal staat.

Op deze website vind je uitgebreide informatie over al onze activiteiten. Kort samengevat: de woorden ‘niet mogelijk’ tref je nergens aan. Heb je zelf ideeën over bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, jubileum of een (product) presentatie? Of wil je profiteren van onze ervaring en ontvang je graag een voorstel-op-maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Maatwerk en flexibiliteit is onze grootste kracht!

 

De Bleekemolens

Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen houden je op de hoogte van hun bijzondere levens op de baan in hun Autosport Blog. Volg alles van dichtbij, door de ogen van de coureurs zelf! Maar wie zijn die mannen nu eigenlijk?

 

Michael Bleekemolen

michael bleekemolenRacenestor, workaholic, ex-formule 1 coureur, ondernemer en vele malen kampioen in verschillende raceklassen. Dat is in het kort Michael Bleekemolen. “Bleek” debuteerde ruim 50 jaar geleden in de kartsport. Dat was het begin van een mooie autosportcarrière, die hem zelfs in de Formule 1 bracht. Hij is de ondernemer die het indoor karting op het Europese vasteland introduceerde en die autosportliefhebbers de kans geeft om op Circuit Zandvoort spectaculaire sport- en formulewagens te besturen. Michael is coureur in hart en nieren en is dan ook nog lang niet van plan om zijn helm aan de wilgen te hangen. Bleek stapt nog regelmatig en met veel plezier in een raceauto. En tijdens de Race Experience dagen op Circuit Zandvoort spreekt hij als het even kan met veel enthousiasme zijn gasten toe.

 

Sebastiaan Bleekemolen

sebastiaan bleekemolenSebastiaan Bleekemolen is al net zo’n drukke baas als zijn vader. Samen geven zij leiding aan het familiebedrijf en zij zijn de stuwende krachten achter hun eigen raceteam, Team Bleekemolen. Als teameigenaar is Sebastiaan nauw betrokken bij alle raceklassen waarin het team, zowel op nationaal- als internationaal niveau, uitkomt. Maar zelf racet Sebastiaan ook alweer meer dan 25 jaar. Hij is viervoudig kampioen in de Renault Clio Cup. Maar echt in zijn element is Sebastiaan in de Porsche Supercup, één van de meest prestigieuze merkencups ter wereld. In 2018 is Sebastiaan onder meer actief in de 24h Series met zijn Seat Leon Cupracer.

 

Jeroen Bleekemolen

jeroen bleekemolenDe autosport is Jeroen Bleekemolen met de paplepel ingegoten. Als zoon van voormalig Formule 1 coureur Michael Bleekemolen ging Jeroen al op jonge leeftijd vaak met zijn vader mee naar het circuit. En tegenwoordig gaat er haast geen weekend voorbij zonder dat Jeroen ergens ter wereld aan een autorace meedoet. Van Australië tot de Verenigde Staten, Jeroen heeft zich in de loop der jaren tot één van de meest veelzijdige langeafstandscoureur ter wereld ontwikkeld.

Jeroen reed onder andere voor Audi in het DTM, in de Porsche Supercup, de Porsche Carrera Cup, de American Le Mans Series, de European Le Mans Series, het FIA GT kampioenschap en de ADAC GT Masters. Jeroen zijn grootste kracht is het rijden van 24-uurs races. Enkele hoogtepunten zijn de kampioenschappen in de Porsche Supercup in 2008 en 2009 en zijn overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans in 2008. In 2018 rijdt Jeroen volledige programma’s in de VS met zijn Mercedes-AMG GT3, terwijl hij in Europa de circuits onveilig maakt met zijn Lamborghini Huracán.