fbpx

Bleekemolens Race Planet

In 1993 opende Michael Bleekemolen, coureur sinds mensenheugenis, in Mijdrecht de eerste indoor kartbaan van Europa. Enkele jaren daarvoor was Bleekemolen al begonnen met het organiseren van incentives op Circuit Zandvoort. En jaren later volgden er indoor kartbanen in Amsterdam en Delft. Ruim 30 jaar later is Bleekemolens Race Planet nog altijd de meest ervaren partner bij het organiseren van bedrijfsuitjes, feesten en incentives waarbij snelheid centraal staat.

Op deze website vind je uitgebreide informatie over al onze activiteiten. Kort samengevat: de woorden ‘niet mogelijk’ tref je nergens aan. Heb je zelf ideeën over bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, jubileum of een (product) presentatie? Of wil je profiteren van onze ervaring en ontvang je graag een voorstel-op-maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Maatwerk en flexibiliteit zijn onze grootste kracht!

Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen staan voor het wagenpark met supercars van Race Planet op Circuit Zandvoort

Ontdek de coureurs van deze racefamilie

De Bleekemolens

Coureur Michael Bleekemolen zit op een band van een formule-wagen op Circuit Zandvoort van Race Planet.

Michael Bleekemolen

Racenestor, workaholic, ex-formule 1 coureur, ondernemer en vele malen kampioen in verschillende raceklassen. Dat is in het kort Michael Bleekemolen. “Bleek” debuteerde ruim 50 jaar geleden in de kartsport. Dat was het begin van een mooie autosportcarrière, die hem zelfs in de Formule 1 bracht. Hij is de ondernemer die het indoor karting op het Europese vasteland introduceerde en die autosportliefhebbers de kans geeft om op Circuit Zandvoort spectaculaire sport- en formulewagens te besturen. Michael is coureur in hart en nieren en is dan ook nog lang niet van plan om zijn helm aan de wilgen te hangen. Bleek stapt nog regelmatig en met veel plezier in een raceauto, waaronder de NASCAR Euro Series. Tijdens de Race Experience dagen op Circuit Zandvoort spreekt hij als het even kan met veel enthousiasme zijn gasten toe.

Sebastiaan Bleekemolen

Sebastiaan Bleekemolen is al net zo’n drukke baas als zijn vader. Samen geven zij leiding aan het familiebedrijf en zij zijn de stuwende krachten achter hun eigen raceteam, Team Bleekemolen. Als teameigenaar is Sebastiaan nauw betrokken bij alle raceklassen waarin het team, zowel op nationaal- als internationaal niveau, uitkomt. Maar zelf racet Sebastiaan ook alweer meer dan 25 jaar. Hij is vijfvoudig kampioen in de Renault Clio Cup. Daarnaast heeft hij geracet in de 24h Series en vele andere raceklassen. Maar echt in zijn element is Sebastiaan in de Porsche Supercup, één van de meest prestigieuze merkencups ter wereld. Momenteel racet hij in de NASCAR Euro Series onder de vlag van Team Bleekemolen en maakt hij af en toe een uitstapje naar de endurance races waar hij regelmatig een team vormt met zijn broer Jeroen.

Coureur Sebastiaan Bleekemolen voor een Porsche 911 raceauto van Race Planet op Circuit Zandvoort.
Coureur Jeroen Bleekemolen naast een Race Planet Porsche 911 op Circuit Zandvoort.

Jeroen Bleekemolen

De autosport is Jeroen Bleekemolen met de paplepel ingegoten. Als zoon van voormalig Formule 1 coureur Michael Bleekemolen ging Jeroen al op jonge leeftijd vaak met zijn vader mee naar het circuit. En tegenwoordig gaat er haast geen weekend voorbij zonder dat Jeroen ergens ter wereld aan een autorace meedoet. Van Australië tot de Verenigde Staten, Jeroen heeft zich in de loop der jaren tot één van de meest veelzijdige langeafstandscoureurs ter wereld ontwikkeld. Jeroen reed onder andere voor Audi in het DTM, in de Porsche Supercup, de Porsche Carrera Cup, de American Le Mans Series, de European Le Mans Series, het FIA GT kampioenschap en de ADAC GT Masters. Jeroen zijn grootste kracht is het rijden van 24-uurs races. Enkele hoogtepunten zijn de kampioenschappen in de Porsche Supercup in 2008 en 2009 en zijn overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans in 2008. Gedurende het raceseizoen rijdt Jeroen volledige programma’s in de VS met zijn Porsche Cayman GT4, terwijl hij ook in Europa de circuits onveilig maakt. Ook is hij te vinden in een Porsche 911 RSR of Ferrari 488 GTE tijdens de FIA WEC, het wereldberoemde langeafstandsseizoen met onder andere Le Mans.