fbpx

Heb je nog vragen over jouw bezoek aan Circuit Zandvoort?

Veelgestelde vragen over het circuit rijden

Reserveren

Race Planet beschikt jaarlijks over ongeveer 60 dagen op Circuit Zandvoort. Op deze dagen organiseren wij verschillende Race Experiences. De beschikbare data staan op onze website.

Bezoeken

Jazeker, Circuit Zandvoort heeft diverse horeca-locaties waar je broodjes of drankjes kunt aanschaffen.

Je mag zoveel toeschouwers meenemen als je wilt, zolang de veiligheid niet in gevaar komt. Deelnemers en toeschouwers moeten altijd de aanwijzingen van onze medewerkers opvolgen. Het betreden van het circuitterrein is altijd op eigen risico.

Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, ontvangen wij in de pitstraat geen kinderen (tot 10 jaar) en/of kinderwagens. In de pitboxen en bovenop de pitstraat zijn alle bezoekers meer dan welkom. Vanaf hier hebben alle toeschouwers een geweldig uitzicht over het circuit en de pitstraat en is er voldoende gelegenheid om foto’s te maken. Uiteraard gelden er tijdens “Autorijden voor de jeugd” andere regels.

Toeschouwers zijn altijd welkom en het circuit is vrij toegankelijk.

Het bezoekadres van Circuit Zandvoort is Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort.

Honden (en andere huisdieren) zijn helaas niet toegestaan op Circuit Zandvoort. Er kan een uitzondering gemaakt worden voor geleidehonden, mits dit vooraf wordt aangevraagd via [email protected]

Tijdens onze Race Experience-dagen is er voldoende gratis parkeergelegenheid op het circuit. Volg de parkeeraanwijzingen!

Toeschouwers zijn altijd welkom, het circuit is vrij toegankelijk.

Deelnemen

In principe is dat geen probleem zolang jullie aan hetzelfde arrangement deelnemen. Geef de naam van je bekende door bij je reservering.

Wij ontvangen je op Circuit Zandvoort tussen 07.45 en 08.15. Wees op tijd, want we kunnen helaas niet wachten op deelnemers die te laat arriveren. Het programma eindigt rond 16.15 afhankelijk van het programma waaraan je deelneemt. Tijdens het ontvangst vertellen we je hoe de dag eruit zal zien.

Groepen met particuliere deelnemers bestaan uit 15 tot 20 deelnemers. VIP-arrangementen bestaan uit maximaal 4 personen. Bij zakelijke groepen leveren wij altijd maatwerk.

Passagiers zijn onder geen enkele voorwaarde toegestaan. Tegen betaling en op basis van beschikbaarheid is het voor passagiers mogelijk mee te rijden in onze “Pace Car”. Informeer bij je groepsbegeleider.

Bij de meeste programma’s is het noodzakelijk dat de deelnemers beschikken over een geldig rijbewijs B. Bij enkele VIP-programma’s volstaat een rijbewijs B met code 78. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heb je een goed passende helm? Neem deze dan zeker mee! In verband met hygiëne-maatregelen is het gebruik van een eigen helm aan te raden. Als je geen helm hebt, kun je er een van ons gebruiken. Deze worden goed gereinigd. Bij de onderdelen “Karten” en “Formule-auto” zijn integraal helmen verplicht.

Hier is niet een eenduidig antwoord op te geven. Het heeft voor een gedeelte met je lichaamsbouw te maken. In principe is het voor de meeste onderdelen geen enkel probleem. Wel is het zo dat als je langer bent dan 1.90m of fors gebouwd dat je dan vaak niet in een formulewagen past. Er wordt wel altijd naar een passende en veilige oplossing gezocht als je niet in een formulewagen past.

Nee, dat is niet toegestaan. De instructeurs kunnen niet controleren of die persoon een rijbewijs heeft en een vrijwaring heeft ingevuld. Een deelnemer zonder rijbewijs of ingevulde en ondertekende vrijwaring is persoonlijk verantwoordelijk voor alle veroorzaakte schades.

Onze racedagen op het circuit gaan altijd door! Wij zijn daar zowel technisch als logistiek volledig op voorbereid.

Wij adviseren comfortabele vrijetijdskleding te dragen die een beetje vies mag worden. Hou rekening met wisselende weersomstandigheden in Zandvoort en draag comfortabele (sport)schoenen.

Het wagenpark van Race Planet telt meer dan 150 voertuigen. Omdat Race Planet zoveel auto’s heeft, kan iedereen overal in rijden.

In de auto

Bij twijfel of vragen spreek je altijd een van onze instructeurs aan. Veiligheid staat voorop, dus volg onze instructies goed op. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Individueel inhalen is niet toegestaan. De instructeur kan besluiten om een andere groep in te halen. Dit zal hij of zij aangegeven met de richtingaanwijzer.

We rijden met meerdere groepen auto’s tegelijk op het circuit. Soms kom je andere groepen tegen die sneller of langzamer gaan. Onze instructeurs zijn hiervoor getraind en hebben onderling contact.

Alle deelnemers rijden dezelfde lijnen als de instructeur in de voorrijd-auto. Onze instructeurs hebben onderling contact via portofoons en waarschuwen elkaar als er een snellere of langzamere groep aankomt. Veiligheid staat altijd voorop.

Houd een afstand van ongeveer 20 meter tot de auto voor je. Dit zorgt voor een veilige rijervaring en geeft de voorrijder vertrouwen om sneller te rijden.

De groepen bestaan uit 3 tot 7 auto’s, afhankelijk van het programma en de groepsgrootte.

Vrijwel alle moderne sportwagens zijn tegenwoordig uitgerust met geavanceerde automatische versnelligsbaksystemen, waardoor we de meeste auto’s het werk zelf laten doen. Als deelnemer heb je minder handelingen en kun je dus meer genieten van het rijden. In de meeste auto’s is zelf schakelen niet nodig, maar bij sommige onderdelen wel. Daarom moeten alle deelnemers in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Ons doel is om de deelnemers een unieke ervaring te laten beleven. De volgauto wordt bestuurd door onze ervaren instructeur. Hij of zij laat de deelnemers ideale lijnen rijden. Als dat goed gaat kan hij/zij het tempo opvoeren. Ook de zogenaamde minder overzichtelijke ‘blinde’ bochten kunnen op deze manier veilig en sneller genomen worden. Zelfstandig rijden op een circuit vereist training, net zoals dat bij elke sport training nodig is. Dankzij onze volgauto’s kunnen alle deelnemers het circuit op snelheid en veilig beleven.

Elk groepje auto’s rijdt achter onze instructeur aan (de eerste auto). Er kunnen meerdere groepen tegelijk op de baan zijn, dus inhalen is niet toegestaan. De instructeur bepaalt het tempo en de positie op de baan.

Bij Race Planet kun je ervaren hoe het is om zelf in een Lamborghini, Ferrari of andere sportauto te rijden. Je krijgt duidelijke instructies bij het instappen. Luister goed naar onze instructeurs en volg hun aanwijzingen.

In alle ‘luxe auto’s’ rij je 3 rondes (circa 13 kilometer). In de BMW Cup-auto’s en formuleauto’s rij je 2 rondes (circa 8,5 kilometer).

Absoluut. Bij Race Planet zit je ZELF achter het stuur van prachtige sportauto’s en formulewagens. Voordat je het circuit opgaat, krijg je bij elke auto een instructie. Luister aandachtig naar onze instructeurs. Je moet uiteraard wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Als alle deelnemers de instructies opvolgen, dan de instructeur het tempo opvoeren. Bij roekeloos gedrag zullen onze instructeurs langzamer rijden om de veiligheid te waarborgen.

Overig

Ja, filmen en foto's maken is toegestaan. Houd wel rekening met de privacy van andere deelnemers en onze medewerkers. Filmen met drones en het betreden van de baan is ten strengste verboden! Let op: Er rijden voortdurend auto’s door de pitsstraat. Kijk goed om je heen, blijf opletten en denk aan je veiligheid bij het maken van foto’s.