FAQ Circuit rijden

Dagelijks krijgen wij veel vragen over onze Race Experiences. Logisch, want ze zijn stuk voor stuk bijzonder en er is ook veel mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan tijdens kantooruren contact met ons op. Tel. 085-27 37 390 of zandvoort@raceplanet.nl.

Hoeveel auto’s zijn er beschikbaar?

Het wagenpark van Race Planet telt meer dan 150 voertuigen. Omdat Race Planet zoveel auto’s heeft, kan iedereen overal in rijden.

Kan ik op elke gewenste dag meedoen aan een arrangement van Race Planet?

Race Planet heeft ieder jaar ongeveer 60 dagen per jaar de beschikking over Circuit Zandvoort. Op deze dagen organiseren wij de verschillende Race Experiences. Op het inschrijfformulier zie je de beschikbare data.

Mogen toeschouwers meekomen en mogen zij ook meelunchen?

Ja, toeschouwers zijn altijd welkom, het circuit is vrij toegankelijk. Meelunchen is mogelijk op de ontvangstlocatie waar lunch en snacks te koop zijn. Ook kun je terecht bij de andere restaurants op Circuit Zandvoort.

Mag je filmen/foto’s maken van de deelnemers tijdens het evenement?

Ja, filmen en foto’s maken is toegestaan, echter is filmen met een drone ten strengste verboden! Het betreden van de baan is ook streng verboden.

Kan ik op het Circuit Zandvoort parkeren en wat zijn de kosten hiervan?

Ja, er is voldoende parkeergelegenheid op het circuit. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Mag ik mijn hond meenemen naar Circuit Zandvoort?

Helaas, honden zijn verboden op het gehele circuitterrein.

Wat moet ik dragen tijdens het programma?

Wij adviseren de deelnemers prettig zittende vrijetijdskleding te dragen waarvan het niet erg is als het een beetje vies wordt. Hou er ook rekening mee dat de weersomstandigheden in Zandvoort erg kunnen wisselen. Verder adviseren wij comfortabele (sport)schoenen te dragen.

Wat gebeurt er als het regent?

Onze racedagen op het circuit gaan altijd door! Wij zijn daar zowel technisch als logistiek volledig op voorbereid.

Als ik een onderdeel niet mee wil doen, mag iemand anders voor mij in de plaats?

Nee, dat is absoluut niet toegestaan. Het is voor de instructeurs niet te controleren of iemand ook daadwerkelijk in het bezit van een rijbewijs is en of deze persoon wel een vrijwaring heeft ingevuld. Een deelnemer zonder rijbewijs of ingevulde en ondertekende vrijwaring is altijd persoonlijk verantwoordelijk voor alle schades die hij/zij veroorzaakt!

Ik ben 1.95m, kan ik meedoen? Ik heb last van overgewicht, kan ik meedoen?

Hier is niet een eenduidig antwoord op te geven. Het heeft voor een gedeelte met je lichaamsbouw te maken. In principe is het voor de meeste onderdelen geen enkel probleem. Wel is het zo dat als je lang bent en fors gebouwd dat je dan vaak niet in een formulewagen past. Er wordt wel altijd naar een passende oplossing gezocht als je niet in een formulewagen past.

Moet ik een eigen helm meenemen?

Nee, je hoeft geen eigen helm mee te nemen. Helmen en hygiënische haarnetjes stellen wij kosteloos ter beschikking.