fbpx

Jeroen Bleekemolen heeft dit weekend een derde plaats in de wacht gesleept tijdens de 24 uur van Dubai. Samen met Morris Schuring, Ivo Breukers en Julius Adomavicius eindigde de equipe van Red Camels-Jordans.nl op P3 in de 992 Pro klasse. Voor Bleekemolen was het zijn 15e deelname aan de eerste lange afstandsrace van het seizoen. Drie maal wist hij het evenement in Dubai overall te winnen.

Winst in de 992 Pro-klasse zat er dit keer niet in. “We hebben lekker gereden in een mooi veld met veel deelnemers uit de Porsche Supercup en Carrera Cup. In totaal heb ik vijf keer gereden. Qua snelheid zaten we er goed bij. We misten maar net pole position, maar in de race kon ik P1 overnemen. Helaas ging vrij vroeg de radiator kapot en daar verloren we een half uur. We moesten van achteraan komen, maar hebben niet opgegeven en hebben ons toch nog terug kunnen vechten naar een mooi podium.”

“De 24 uur van Dubai is een mooi begin van het seizoen. Ik heb hier al drie keer algemeen gewonnen en het is een super leuk en mooi weekend. Dit keer reed ik met een vrij klein team en moesten we het opnemen tegen GP Elite dat in de Porsche-klassen bijna alles wint de laatste tijd. De competitie is enorm, maar onze snelheid was goed. Helaas hebben we net te veel tijd verloren met de radiator.”

Later deze week reist Jeroen samen met broer Sebastiaan naar Daytona. Aanstaand weekend staat The Roar Before The 24 op het programma en een week later volgt de 24 uur van Daytona. “In dat weekend rij ik niet alleen de 24 uur van Daytona, maar op vrijdag ook de 4 uursrace. Samen met Sebastiaan en Tim Pappas rijden we voor Black Swan Racing in de GT4 auto. Het is een heel groot veld en die race heb ik al een keer gewonnen. We hebben een nieuwe auto waarmee we al getest hebben in Californië. Ik kan niet wachten om daar aan de slag te gaan.”

Eigenlijk wordt het voor Jeroen Bleekemolen een 28 uur van Daytona. In de 24 uursrace komt hij in de GT Daytona klasse uit voor het team van GMG. Dan deelt Jeroen de Porsche 911 GT3R met Kyle Washington, James Sofronas en Klaus Bachler. “Het is een goed team, maar er is enorme competitie. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar met yellows en de onvoorspelbaarheid maak je altijd kans. Ik ga ervoor om eindelijk een horloge in de wacht te slepen.”