fbpx

Vittorio Ghirelli is de nieuwste aanwinst bij Team Bleekemolen voor het NASCAR Whelen Euro Series-seizoen 2023. Voormalig Formule 1-coureur en de oudste coureur op de grid, Michael Bleekemolen, krijgt gezelschap van EuroNASCAR PRO-titelkandidaat Vittorio Ghirelli. De Italiaan staat te popelen om Bleekemolen te vergezellen achter het stuur van de #72 Chevrolet Camaro.

De EuroNASCAR 2-kampioen van 2020 is klaar om de volgende stap te zetten en de NWES-kampioenschapsring te pakken. Ghirelli deed in 2019 mee aan de officiële NASCAR-serie van Europa en won meteen op de oval van de Raceway Venray. Na als derde te zijn geëindigd in zijn rookieseizoen, won de voormalige GP2-coureur het EuroNASCAR 2-kampioenschap na een groot gevecht met Tobias Dauenhauer. Sinds hij in 2021 overstapte naar EuroNASCAR PRO, is de Italiaan een titelkandidaat geworden in het NWES-kampioenschap, hij eindigde als vijfde in zijn eerste seizoen en behaalde nog twee podiumplaatsen in 2022.

“Mijn doel is om het EuroNASCAR PRO-kampioenschap te winnen en ik zal mijn best doen om dit succes te behalen met Team Bleekemolen”, aldus de 28-jarige, die een bedrijf runt in de evenementenbranche en vastgoed. “Wat ik leuk vind aan EuroNASCAR zijn de fans op het circuit. Ze zijn zo gepassioneerd door racen en ik wil ze een goede show geven. De voormalige AutoGP-wereldkampioen en voetbalfan heeft de #72 Chevrolet Camaro al in april met het team getest. Het NASCAR Whelen Euro Series-seizoen 2023 begint op 6 en 7 mei op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje.