fbpx

Sterk weekend in EuroNASCAR voor Team Bleekemolen

Brands Hatch – Team Bleekemolen heeft tijdens het tweede weekend van de NASCAR Whelen Euro Series op het circuit van Brands Hatch meerdere podiumplekken behaald. In de tweede race van de EuroNASCAR Pro vocht Sebastiaan Bleekemolen zich zondag naar de derde positie. Teamgenoot Vittorio Ghirelli reed een dag eerder tijdens de eerste race naar de tweede positie. In de EuroNASCAR 2 was er op zondag een vierde plaats algemeen voor Melvin de Groot en daarmee was hij de beste Legend. Michael Bleekemolen zette in dezelfde race een knappe opmars van P20 naar P10 neer.

Sebastiaan Bleekemolen in actie op Brands Hatch in de NASCAR Whelen Euro Series
Credits Foto’s: NASCAR Whelen Euro Series

Tijdens het American Speedfest 10 kende Team Bleekemolen een sterk weekend en dus keek Sebastiaan Bleekemolen dan ook tevreden terug. “We hebben als team echt laten zien dat we goed zijn. In één van de zwaarste klassen in Europa zitten we er continu goed bij en ik had het gevoel dat er dit weekend nog wel meer in zat. Op zaterdag reed Ghirelli naar de tweede plaats en ik werd vandaag derde. Daar hoeven we ons zeker niet voor te schamen. In de tweede race had ik niet echt de snelheid, maar ik heb slim gereden en had een goede herstart. Als je er eenmaal voorzit, is het moeilijk inhalen op Brands Hatch en ik voelde me wel comfortabel op P3. In die race had Ghirelli een technisch probleem op het moment dat hij tweede lag. Anders was hij weer vooraan geëindigd.”

In de EuroNASCAR 2 was Melvin de Groot twee keer de beste Legend, maar op zaterdag kreeg hij een tijdstraf van 30 seconden voor het inhalen onder Full Course Yellow. Op zondag werd hij vierde algemeen en beste Legend. Sebastiaan: “We zijn het team om te verslaan en die overwinning gaat er zeker komen. De volgende race is op de baan van Ghirelli in Italië en daarna gaan we naar Most waar ik vorig jaar won. We zijn gewoon goed in beide klassen en Melvin gaat ook snel een overall podium pakken.”

De NASCAR Whelen Euro Series gaat in het weekend van 8 en 9 juli verder op het Italiaanse Autodromo di Vallelunga.