fbpx

Team Bleekemolen komt ook in 2023 weer uit in de NASCAR Whelen Euro Series. De #69 Ford Mustang wordt gedeeld door Sebastiaan Bleekemolen in de EuroNASCAR Pro en Melvin de Groot in de EuroNASCAR 2. Bleekemolen won vorig jaar een race in het Tsjechische Most, terwijl De Groot de Legend-titel pakte in de EuroNASCAR 2. In één van de andere auto’s van Team Bleekemolen zullen we Michael Bleekemolen weer in actie gaan zien.

Deze week testte Team Bleekemolen op de Motorsport Arena in Oschersleben, een circuit met geschiedenis voor De Groot. In 2018 crashte hij zwaar tijdens de Renault Clio Cup Central Europe. “Ik zou eigenlijk nooit meer op dit circuit rijden. Normaal ben ik niet zo emotioneel, maar toen ik weer op de baan was, kwam alles terug. Maar het was toch goed om weer in de auto te rijden.” Sebastiaan Bleekemolen vult aan: “We hebben een half jaar niet in de EuroNASCAR gereden, dus dan is het goed om weer meters te maken.”

Beide coureurs beginnen ambitieus aan het nieuwe seizoen dat op 6 en 7 mei in het Spaanse Valencia van start gaat. Bleekemolen: “Vorig jaar hebben we race na race stappen gemaakt. De samenwerking tussen onze engineer Wolfram Lethert, Melvin en ik bleek een sterke combinatie. De EuroNASCAR is een heel competitieve klasse, maar het doel is om iedere race in de top 5 mee te strijden. De snelheid is aanwezig. Natuurlijk wil je meedoen om het kampioenschap, maar dat zal een hele uitdaging worden.”
Melvin de Groot viel in 2021 in voor Michael Bleekemolen en reed vorig jaar voor het eerst een volledig Europees NASCAR-seizoen. En met succes, want hij won het Legend-klassement voor coureurs boven de 40 jaar, ondanks het missen van twee races in Most. “Het doel is om weer Legend-kampioen te worden, maar ik wil meer. Vorig jaar zat ik al vaak in de top 5 van de EuroNASCAR 2 en dan wil je er in het tweede jaar weer goed bijzitten. Nu zijn sommige circuits niet meer nieuw voor me en ik ken de auto beter. Daarnaast is de auto sterker geworden. Onze engineer was vorig jaar verrast dat Sebas en ik iedere keer dezelfde feedback gaven. Dat maakte het voor hem makkelijker welke kant op te gaan. De EuroNASCAR is een geweldige klasse, het geluid, de old school auto’s, close racing en de snelheid.”

Ook Michael Bleekemolen zal weer actief zijn in de Europese NASCAR. In Oschersleben reed de 73-jarige coureur weer enkele meters in de #72 auto, nadat hij lange tijd was uitgeschakeld door een crash in Spa-Francorchamps en een ski-ongeluk eerder dit jaar in Oostenrijk. “Het gaat steeds beter met me, ik zeg altijd maar dat ik chassis-schade heb geleden met een gebroken rug, vier gebroken ribben en een gescheurde long. In 1,5 jaar heb ik veel meegemaakt, maar alles begint nu weer te werken. Ik kan het toch niet laten om weer te gaan rijden. Het doel is om goed te presteren en hoog te eindigen in het Legend-klassement. Ik hoop vooral dat de pech ons dit jaar bespaard blijft.”