Most – Sebastiaan Bleekemolen heeft ook in het derde weekend van de EuroNASCAR Pro een podium behaald. Na een derde plaats in Valencia en Brands Hatch kwam Bleekemolen tijdens de tweede race in het Tsjechische Most ook als derde over de finish. Zaterdag was het tijdens de eerste race bar en boos op het Autodrom Most en zorgde de regen voor chaos. Een technisch probleem bij de pitstop naar regenbanden wierp de coureur van Team Bleekemolen terug naar P10.

Een beter resultaat was mogelijk geweest, maar Bleekemolen kon tevreden terugkijken op het verloop van het weekend. “Er was alleen maar regen, regen en regen voorspeld en dat kwam zaterdag ook uit. Ik heb dat eerder meegemaakt hier in Most, vooral door de aquaplaning is het dan erg lastig. Maar zowel op een droog als op een nat circuit ging het erg goed. Ik voelde me letterlijk als een vis in het water en zat continu in de top 3.”

In de kwalificatie klokte Bleekemolen de derde tijd achter Loris Hezemans en Jacques Villeneuve. “De snelheid was echt top. Op het moment dat het zaterdag tijdens de eerste race begon te regenen, lag ik ook op kop van de wedstrijd. Pitstops zijn niet gebruikelijk in de EuroNASCAR en bij onze stop haperde de krik. Daar hebben we veel tijd mee verloren. Daarna was het heel gevaarlijk, veel spray en weinig zicht. Ik heb hem op safe naar de finish gereden en ben als tiende geëindigd.”

De zondag verliep het een stuk beter. “In de warm-up ging het al super. De auto deed exact wat ik wilde en ik reed dan ook de snelste tijd. Dat zegt in de warm-up natuurlijk nog niks, maar het geeft wel vertrouwen voor de race. Ik ben als tweede gestart en hield die positie lang vast. Het was een relatief makkelijke race, maar halverwege bleef mijn gaspedaal hangen. Loris Hezemans kon me daardoor inhalen, maar ik had wel een gaatje naar de nummer 4 Jacques Villeneuve. Door het gaspedaal kon ik niet meer aanvallen, het was alleen overleven. Dan is toch mooi om als derde over de finish te komen.”

In het klassement staat Bleekemolen na zes races op de vijfde plaats. “We zitten er iedere race heel goed bij. Ik kan het gevecht aan met jongens als Loris Hezemans, toch de kampioen van 2019. Het gaat zo goed dat ik bijna teleurgesteld ben als ik niet op het podium sta. Dat hadden we voorafgaand aan het seizoen nooit durven dromen.”

Waar Sebastiaan in Tsjechië actief was, reed Jeroen Bleekemolen dit weekend in de GT4 America op het circuit van Road America. Samen met Tim Pappas reed hij voor Black Swan Racing in de Porsche 718 Cayman GT4. In de eerste race leidde een drive-through penalty voor een overtreding tijdens de pitstop tot de 24e plaats. Een dag later in de tweede race reden Bleekemolen en Pappas een sterke race met P5 als eindresultaat.