De coronacrisis gooit roet in het eten van de start van veel raceseizoenen over de hele wereld. Hoewel de echte NASCAR Whelen Euro Series op dit moment on hold staan, gaat de digitale versie vanavond van start. De EuroNASCAR Esports Series (ENES) beloven nu al legendarisch te worden. Sebastiaan Bleekemolen is van de partij in de competitie die vanavond start en de komende dinsdagavonden gereden wordt.

Alle reguliere EuroNASCAR teams hebben hun deelname bevestigd en meer dan 60 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven! Wie wordt de eerste ENES kampioen ooit? De kampioen verzekert zichzelf en zijn team bovendien een extra dienst, want winst in de ENES betekent extra punten in het klassement als er dadelijk weer echt geracet mag worden. Reden te meer om de online competitie serieus te nemen.

Sebastiaan Bleekemolen maakt namens Team Bleekemolen zijn opwachting in zijn eerste online race ooit. “Ik ben nieuw met simracen, maar er zijn meer overeenkomsten met de werkelijkheid dan ik had verwacht. Het is echt een goede training. Toch moet ik wennen aan het principe. Normaal gesproken haal je de informatie vooral uit de bewegingen van de auto en de reactie hiervan op het stuur. Nu moet je het hele gevoel enkel vanuit je stuur halen. Ik merk dat ik in het begin te enthousiast was waardoor je vaak in de vangrails hangt. Met het echte racen ben je op dat vlak toch voorzichtiger. Gelukkig kan Jeroen (Bleekemolen) mij hierin goed adviseren aangezien hij vaker simulatorraces rijdt”

Speciaal voor de ENES heeft Team Bleekemolen een digitale variant gemaakt van de #69 auto waarmee anders het reguliere 2020-seizoen gereden werd. De complete livery is overgezet naar het online platform. Sebastiaan Bleekemolen reageert enthousiast: “Het is niet alleen gaaf om in de nieuwe auto te rijden, maar ook goed voor de sponsors. Zij moeten ook geduld hebben nu er niet in het echt geracet kan worden. Ook voor hen is dit een mooi extraatje. Zelfs mijn helm en overall zijn gedigitaliseerd, dus ik ben het echt!”

“Ik heb nu een paar uur ervaring in de sim, maar ik ben er nog lang niet. Ik begin ook niet bepaald makkelijk met een Nascar met veel pk’s. We beginnen op de Daytona Road Course met lastige rempunten en snelheden van ruim 300 km/u. Eigenlijk had ik liever gehad dat we waren begonnen op het (oude) circuit van Zandvoort waar ik elk hobbeltje ken. Maar goed, het is super mooi om bezig te blijven. Ik merk dat het goed is voor de concentratie. En ja, de zweetdruppels lopen van mijn rug na een sessie van een uur!”

Deze EuroNASCAR Esports Series wordt vanaf 21 april iedere dinsdagavond verreden om 20.00 uur en is live te volgen via de social media kanalen van NASCAR Whelen Euro Series op Facebook, Twitter en YouTube en op Motorsport.tv.

19 Mei – Circuit Zandvoort
2 Juni – Indianapolis Motor Speedway Road Course
16 Juni – Brands Hatch Grand Prix Circuit
30 Juni – Charlotte Roval
14 Juli – Circuit Zolder