Jeroen Bleekemolen heeft afgelopen weekend weer twee podiumklasseringen aan zijn palmares toe weten te voegen. Samen met James Sofronas kwam hij uit in de Pro/Am-klasse van de GT World Challenge America. Bleekemolen reed op de Sonoma Raceway in een Porsche 911 GT3 R naar de tweede en derde plaats in het overall klassement. De tweede plaats op zaterdag leverde ook een tweede plaats op in het Pro/Am-klassement. De derde plaats op zondag was goed voor P1 in het Pro/Am-klassement.

Ik kan terugkijken op een heel goed verlopen weekend”, vertelt Bleekemolen vanuit San Francisco. “Het is heel fijn om weer op Amerikaanse bodem te rijden en weer de sfeer van een Amerikaanse race mee te maken. Al mochten er uiteraard geen fans bij het evenement aanwezig zijn. Vanaf de trainingen zaten we er goed bij en waren we competitief. GMG Racing is een goed team en stond met maar liefst acht auto’s aan de start in Sonoma.”

“De eerste race hebben we net niet gewonnen, maar dat zat er wel in. We werden tweede overall achter een Ferrari en dat betekende ook de tweede plaats in onze klasse. In de tweede race verloren we 10 seconden bij de rijderswissel tijdens de pitstop. We vielen even terug, maar wisten weer op te klimmen naar P3 overall en eerste in onze klasse.”

Bleekemolen merkte tijdens zijn verblijf in Amerika veel van de impact van het coronavirus, maar had daar tijdens het racen geen last meer van. “Ik ben nu in San Francisco, maar dat is echt een spookstad op dit moment. Alles is dicht aangezien Californië hard getroffen is door het coronavirus. Sporters mogen Amerika wel in en dat was voor mij perfect geregeld. Ook als je op het circuit komt, is het wel anders. Iedereen draagt mondkapjes. zoals je dat kent van alle races de laatste weken.”

Aanstaand weekend staat de 6 uur van Spa-Francorchamps op het programma in het kader van het FIA World Endurance Championship. Dan strijdt Jeroen Bleekemolen samen met Ben Keating en Felipe Fraga in de Porsche RSR van Project One. “Omdat ik veel in Amerika rij, heb ik niet vaak meer op Spa gereden, maar ik kijk er zeker naar uit om daar te rijden.”