Jeroen Bleekemolen heeft gisteren met zijn teamgenoten Dylan Murry en Jim Cox de tweede plaats veroverd in de LMP3-klasse van de 12 Hours of Sebring. De #91 Riley Motorsports reed na een vroege aanrijding lange tijd met schade, ging nog even aan de leiding, maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. In de trainingen was het team de snelste auto op de baan en in de kwalificatie zette Cox de auto op de vijfde startpositie.

Bleekemolen was tevreden met het eindresultaat. “We hebben een goede week achter de rug, waren de snelste in de trainingen en hadden goede hoop voor de race. We liepen echter snel schade op na een aanrijding van achteren. Daardoor misten we wat downforce. Later liepen we ook nog schade aan de voorkant op. Zonder schade hadden we zeker kans op de overwinning gehad, maar dit hoort er ook bij. De 12 Hours of Sebring is een erg mooie race, één van de mooiste races van het jaar. Er is altijd chaos door de vele verschillende klassen. En dat op het hobbelige circuit.”

De #91 Ligier LMP3 liep al vroeg schade op. “Vrijwel direct daarna moest ik voor het eerst instappen. Het was moeilijk, veel overstuur, maar tijdens een yellow kregen we de afstelling beter voor elkaar. Daarna ging het beter. We lagen op een ronde achterstand, maar die heb ik goed kunnen maken. Als je de leider kunt inhalen en je zo kunt unlappen, is dat een mooi moment.”

De komende weken zijn er voor Bleekemolen geen races in Amerika, waardoor hij ruim een maand in Nederland zal vertoeven. Ook geen straf aangezien zijn zoons Oliver en Benjamin op de kartbaan aan de weg timmeren. Ze rijden in de ID Rocky klasse bij het NK. Zaterdag hadden ze een oefenwedstrijd op de kartbaan in Venray. “Ik baal er wel van dat ik er niet bij kon zijn. Vooral Oliver is heel fanatiek en doet er alles aan om beter te worden. Deze tijd op de kartbaan is echt genieten.”