De 15e deelname van Jeroen Bleekemolen aan de 24 uur van Le Mans is uitgelopen op een teleurstelling. Al vroeg in de race kon teamgenoot Felipe Fraga een spinnende LMP2-auto niet ontwijken, waardoor de #57 Porsche 911 RSR veel schade aan de voorkant opliep. Voor het team van Project 1, dat verder ook bestond uit Ben Keating, betekende dit een vroege uitschakeling voor het podium in de GTE-Am klasse. Het team probeerde er op het Circuit de la Sarthe nog het beste van te maken en dat resulteerde in P14 bij de finish.

Jeroen Bleekemolen had de legendarische 24 uursrace geopend met een triple stint, waarna Fraga het stuur overnam. Helaas ging het in die fase van de race al mis. “Het is enorm balen, maar dit hoort er ook bij”, zo stelt de 38-jarige coureur nuchter vast. “Het is zonde dat het vroeg in de race gebeurde. Je kunt er helemaal niks aan doen. Op zo’n moment moet je kijken hoe erg het is. Is het helemaal klaar of kun je nog verder rijden? Je weet wel direct dat de kans op succes over is. Daar is het veld veel te competitief voor.”

Toch ging de Porsche met startnummer 57 weer het circuit op. “Zo veel lagen we ook niet achter. Er had nog van alles kunnen gebeuren, zeker als het was gaan regenen. In heel Frankrijk is veel regen gevallen, maar precies in Le Mans geen druppel. Dat was dit keer erg jammer, we hadden de regen goed kunnen gebruiken. De kans op de wereldtitel is nu helaas weg. In Le Mans tellen de punten dubbel en we hebben nu alleen de 8 uur van Bahrein in november nog. We staan te ver achter voor de titel, maar we hebben nog wel een reële kans op de derde plaats.”