fbpx

Sebastiaan Bleekemolen stond dit jaar in de EuroNASCAR Pro al drie keer op het podium, maar dit weekend in Kroatië kwam de coureur van Team Bleekemolen niet in de buurt van een vierde podium. Teamgenoot Melvin de Groot, die inviel voor de nog niet geheel herstelde Michael Bleekemolen, mocht in de EuroNASCAR 2 wel na beide races naar het podium. De NASCAR-debutant werd op het Automotodrom Grobnik twee keer beste legend en twee keer tweede rookie.

“Het was een moeilijk weekend”, zo keek Sebastiaan Bleekemolen terug op zijn twaalfde en negende positie. “Op een of andere manier kregen we de auto maar niet onder controle. Het was voor ons een nieuw circuit en we misten duidelijk baankennis. Daar komt bij dat het circuit vrijdag nat was, waardoor we weinig waardevolle informatie konden verzamelen. Het is een technische baan en de coureurs die hier vorig jaar al hadden gereden waren in het voordeel. Loris Hezemans vertelde me ook dat hij vorig jaar heel moeizaam op snelheid kwam.”

Teamgenoot Melvin de Groot maakte zijn debuut in de Europese NASCAR. “Het was in het begin wel even wennen, maar ik deed met de rondetijden niet veel onder voor Sebastiaan. Ik kende de baan ook nog niet, maar kon toch goed meekomen. Het was vooral wennen aan de auto, want die is zwaar als je van de BMW komt. De NASCAR is echt een Spartaanse klasse en smaakt zeker naar meer.”

Door de resultaten in Kroatië staat Bleekemolen nu op de zevende plaats in het klassement. De komende races zijn in het Belgische Zolder en daar wordt veel van verwacht. “In Most stonden we nog op de eerste startrij en we hebben niks geks met de auto gedaan. Ik had hier een beter resultaat verwacht, dit is echt jammer. Zolder kennen we goed, dus daar zal het ongetwijfeld beter gaan.”