Jeroen Bleekemolen sluit komende week aan bij de Euro NASCAR Esports Series. Ronde 3 van het simrace kampioenschap vindt 19 mei plaats op het virtuele Circuit Zandvoort en de 38-jarige coureur komt als gastcoureur uit in de #469 Team Bleekemolen Ford Mustang. Voor Bleekemolen wordt het zijn eerste deelname in het kampioenschap van de Europese NASCAR, de klasse waar Sebastiaan en Michael vorig jaar hun debuut in maakten.

De aanpassingen aan Circuit Zandvoort zijn in het spel van iRacing nog niet opgenomen, al maakte Jeroen in de echte wereld al wel kennis met de vernieuwde baan. “Ik heb er nu twee rondjes gereden, erg gaaf allemaal.EuroNASCAR Ford Mustang nr 469 van Jeroen Bleekemolen in de NASCAR Esports Series op Circuit Zandvoort op iRacing Deze simrace is op mijn thuiscircuit, dus dat is leuk, maar ik weet eerlijk gezegd niet wat ik kan verwachten. In de IMSA heb ik al wel wat simraces gereden en ik moet eerlijk bekennen dat het zeer lastig is voor een nieuwkomer. Kort voor de lockdown had ik mijn simulator binnen, dus ik was nog net op tijd. Ik wilde sowieso al beginnen met racen in de simulator en nu heb ik daar wat meer tijd voor.”

“Enkele jongens aan kop van het veld zijn erg snel en dat zal een zware uitdaging worden”, vertelt Bleekemolen. “Ik ben aardig aan het trainen en krijg veel hulp van het team en mijn broer Sebastiaan. Er wordt gereden met een vaste setup. Alles komt aan op de coureur. De auto is lastig te rijden, dus het zal moeilijk worden om hem op de baan te houden. Dat zou moeten kunnen lukken, aangezien ik ook races over 90 minuten heb gereden zonder fouten te maken.”

De EuroNASCAR Esport series Ford Mustang raceauto van Jeroen Bleekemolen voor de iRacing op Circuit ZandvoortVoor Bleekemolen wordt het een uitdaging om zich aan te passen van de echte naar de virtuele wereld, maar denkt ook van het simracen te kunnen leren. “Als je op jonge leeftijd begint met simracen naast het racen op het circuit, kun je beiden goed combineren. Voor mij is het wat lastiger, omdat ik alleen feedback krijg van mijn stuur en pedalen. Maar het is een competitie, het ziet er hetzelfde uit en het voelt ook bijna hetzelfde. Dit is goed om scherp te blijven. Ik kijk er enorm naar uit en ga mijn best doen. Eerst maar eens flink trainen. Het gaat om de fun en racen met mensen die ik goed ken.”

De familie Bleekemolen stond vorig jaar voor het eerst aan de start van de NASCAR Whelen Euro Series en Jeroen is ook geïnteresseerd in de klasse. “Het is een mooi format en gaaf dat je de auto met elkaar deelt. Ik hou van de Amerikaanse manier van racen. Het draait om entertainment en plezier. Dat vind ik mooi aan de EuroNASCAR. Het heeft echt die Amerikaanse stempel. Het is mooi om het kampioenschap te volgen en dat deed ik al voordat mijn familie aan het kampioenschap deelnam.”

Wellicht zien we Jeroen ook nog ooit in actie in de Europese NASCAR. “Ik race veel, dus het zal moeilijk worden om er tijd voor vrij te maken. Maar als er een kans is om een race of een volledig seizoen te rijden, zou ik dat zeker graag doen. Het is een gaaf kampioenschap en de auto’s zijn lastig te rijden met de handmatige versnelling, geen ABS en geen traction control. Het is echt terug naar de basis en hoe ik leerde racen. Ik zou dat graag nog een keer doen.”

De derde ronde van de Euro NASCAR Esports Series in Zandvoort begint dinsdag 19 mei om 20:00 uur en wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal, de Facebook-pagina en Twitch-kanaal van de EuroNASCAR.