Jeroen Bleekemolen heeft in Dubai een nieuwe ereplaats aan zijn toch al rijke palmares toe kunnen voegen. Uitkomend in de MRS-Porsche reed de #989 naar de derde plaats in de 911-klasse. Bleekemolen reed op het Dubai Autodrome samen met Jukka Honkavuori, Saif Alameri en Timothy Pappas. Na een vroege aanrijding en later een technisch probleem in de elektronica zakte het team twee keer terug, maar uiteindelijk werd er alsnog een derde plaats veiliggesteld.

Jeroen Bleekemolen in de pitbox van MRS racing tijdens de 24H Series Dubai op het circuit Autodrome Dubai met zijn helm.De #989 MRS-Porsche startte als vierde en Bleekemolen hield een goed gevoel over aan zijn eerste raceweekend van het jaar. “De 24 uur van Dubai is altijd een mooi weekend. Dit is mijn 14e deelname hier en ik heb hem drie keer gewonnen. Voor mij is dit al jaren de vaste start van het seizoen. Het is altijd lekker om weer te racen. We hebben veel kilometers kunnen maken en ik ben klaar voor het seizoen. Het is hier in Dubai altijd goed geregeld, ook nu met corona. Je moest wel constant opletten dat je je mondkapje droeg. Daar werd streng op gecontroleerd.”

“De 24 uur van Dubai is altijd een heftige race”, zo kijkt Bleekmolen erop terug. “Er is veel verkeer, het is best donker en je hebt veel verschil in snelheid. Je moet continu goed opletten. Helaas had mijn teamgenoot in de beginfase een aanrijding, waardoor we terugvielen, maar dat hoort er bij hier. Dat kan gebeuren. Later ging er nog iets in de elektronica kapot, waardoor we opnieuw terugvielen, maar we zijn toch nog op de derde plaats in onze klasse weten te eindigen.”

Komend weekend komt Bleekemolen al weer uit tijdens de Roar Before The 24 in aanloop naar de 24 uur van Daytona. Hij komt in de LMP3 uit voor Riley Motorsport. “De 24 uur van Daytona is direct vroeg in het jaar al één van de hoogtepunten van het jaar. Ik kijk er echt enorm naar uit. Voor het eerst in lange tijd kunnen we bij de Roar Before The 24 meteen vol gas gaan. In de LMP3 is er geen Balance of Performance en wordt snelheid dus niet afgestraft. De 24 uur van Daytona wordt echt heel gaaf. Er staan veel Nederlanders aan de start met onder meer Renger van der Zande en Nicky Catsburg en daarnaast veel sterke coureurs uit de IndyCar, de NASCAR en de Formule 1. Ik kijk er al enorm naar uit.”