Ik keek erg uit naar de hoofdrace van de Blancpain Sprint Series op Zandvoort. Na een goede kwalificatie en kwalificatierace deed het team nog volop mee voor het kampioenschap. Helaas gooide een kapotte motor roet in het eten.

Het was leuk om weer eens op het circuit van Zandvoort in actie te komen. Ik rij er bijna nooit meer. De laatste keer was alweer anderhalf jaar geleden, toen ook met de Blancpain Sprint Series. Het blijft een geweldig uitdagend circuit om te rijden, zeker met de huidige GT3 auto’s.

Het circuit ken ik uiteraard goed, de Rinaldi Racing Ferrari nog niet. Het is een leuke auto om mee te rijden, voelt als een echte race auto. Sommige GT3 auto’s zijn tegenwoordig erg makkelijk te besturen, maar met de Ferrari moet je nog behoorlijk je best doen om het maximale eruit te halen.

Mijn teamgenoot Norbert Siedler kon nog kampioen worden, hoewel de kans klein was. Het doel was om zo goed mogelijk te scoren en verder niet te veel naar de punten te kijken. En dat ging tot de hoofdrace goed. We kwalificeerde ons op 0,2 seconde van de pole position op een 4e plaats. Norbert startte de kwalificatie race en gaf de auto na een goede stint in een 3e positie aan mijn over. Ik kon de 3e plaats vasthouden en zo leken we ook te gaan finishen. Helaas kregen we een drive through vanwege een foutje tijdens de pitstop. Het was echt een kleine detail, want een monteur had een band laten vallen en raakte letterijk 1 seconde de grond. Maar regels zijn regels en we moesten de straf nemen. We lagen gelukkig ver voor op de rest van de deelnemers en kwamen alsnog als 4e over de finish.

Voor de hoofdrace zag het kampioenschap er eigenlijk zo slecht nog niet uit. Dus we gingen de puntjes op de i zetten om de afstelling nog iets te verbeteren en vechten voor de overwinning. Helaas ging tijdens de warm up voor de race de motor kapot, waardoor het einde verhaal was. Het was te kort om te wisselen. Een slecht einde van een tot dan toe goed weekend.

Na de race ben ik weer verder gegaan naar mijn volgende test. Ik ben afgereisd naar Italië om 2 dagen te testen in Vallelunga ter voorbereiding op een nieuw programma voor volgend jaar. Vanuit Vallelunga ga ik meteen weer door naar de Nurburgring. Daar rij ik komen weekend voor Black Falcon tijdens de 9e VLN race op de Nurburgring Nordschleife. Altijd mooi om daar te racen. Mijn laatste race daar is alweer even geleden, dus ik heb er zin in!

 

Motorprobleem 1

 

Motorprobleem 2