fbpx

De GP van Azerbeidzjan staat in algemene zin garant voor spektakel. Dat viel dit jaar ondanks de nieuwe sprintrace enigszins tegen volgens Sebastiaan Bleekemolen, naast coureur ook commentator bij Viaplay. Wel zag hij Pérez de titelstrijd een stukje spannende maken.

“Het was een apart weekend, omdat je een sprintrace had met een nieuw qualifying format waardoor er een eendaags evenement ontstond op de zaterdag. Waar je eerst kwalificeerde en later ging racen. Wat vind ik daar nou van? Ik weet het niet, je trekt het echte Formule 1-format uit elkaar. Maar aan de andere kant is er wel veel meer actie. Je kunt vrijdag naar een kwalificatie kijken, zaterdag naar een kwalificatie en een race en op zondag weer naar een race kijken. Dus voor de echte die hard racefan, en dat ben ik toch wel een beetje, best wel aardig. Was het leuk? Nee, het was eigenlijk best saai. Wat ik wél leuk vond – ik heb altijd een hekel aan die pauzes tussen de kwalificatiesessies en natuurlijk hebben de teams de tijd nodig om wat aan de auto te doen maar dan toch – de rijtijd was nu korter waardoor de kwalificatie een stuk sneller ging. Hier moesten de coureurs op anticiperen en mochten ook niet meer van banden wisselen in de shoot-out kwalificatie.

En dan had je nog het voorval met Russell en Verstappen op de zaterdag. Tja, het is een stratencircuit daar gebeuren dit soort dingen. Hij gaf hem geen ruimte dat klopt. En een kapotte bodemplaat, ja dan is je race verziekt. Maar goed, hij zei zelf zondagochtend dat we het moesten vergeten en over moesten gaan op de orde van de dag. Voor Verstappen was het zijn ‘slechtste’ weekend tot nu toe. In de hoofdrace was hij een beetje de dupe omdat hij naar binnen ging toen hij anticipeerde op een safetycar die net iets later kwam. Uiteindelijk kwam hij weer achter Pérez en die wint de race. Heel sterk gereden, maar gaat ongetwijfeld weer roepen dat hij zomaar de nieuwe wereldkampioen kan worden. Dan heb nieuws voor hem: dat gaat niet lukken. Verstappen is gewoon te sterk. De race zelf was qua spektakel niet heel denderend; geen safetycars, geen grote crashes. Dus wat dat betreft voor Baku een saai weekend.”