fbpx

Team Bleekemolen heeft de initiële line-up bevestigd voor het seizoen 2024 van de NASCAR Whelen Euro Series. Teamleider Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot zullen opnieuw plaatsnemen in de #69 Toyota Camry. Het duo deelt de auto sinds 2021, toen de Groot de geblesseerde vader van Sebastiaan, Michael, verving. Sindsdien heeft Sebastiaan Bleekemolen de titel nagejaagd in EuroNASCAR PRO, terwijl Melvin de Groot heeft gestreden in EuroNASCAR 2 voor top-5 finishes en de Legend Trophy, die hij in 2022 en 2023 won. De laatste zal proberen het record van Jerry de Weerdt te evenaren met drie opeenvolgende Legend Trophy-titels.

Bleekemolen was een titelkandidaat in 2022 toen hij als zesde eindigde in het algemeen klassement en zijn eerste carrière-overwinning behaalde op Autodrom Most. In 2023 kon de Nederlander niet vooraan in het veld strijden, maar de 45-jarige is klaar om zich weer naar de top van het EuroNASCAR PRO-klassement te vechten en zijn tweede overwinning te behalen in het elitekampioenschap van EuroNASCAR voor professionele coureurs. Drie top-5 finishes en een podium in 2023 benadrukten de snelheid van de inwoner van Aerdenhout, maar het geluk was niet aan zijn zijde.

“Ik denk dat de serie veel potentie heeft, en ik wil deel uitmaken van dat succes,” zei Bleekemolen over zijn EuroNASCAR-avontuur. “En daarnaast denk ik dat ik en het team meer potentieel hebben dan ik vorig seizoen heb laten zien. In 2023 vocht het team voor het kampioenschap, maar helaas was ik geen titelkandidaat. We hebben veel pech gehad, hoewel er genoeg potentieel was. Ik stond slechts één keer op het podium. Het moet veel beter in 2024. Hopelijk kunnen we vechten voor het kampioenschap!”

Team Bleekemolen verwacht met meer auto’s aan de start te staan van 2024, maar er volgen nog meer aankondigingen in de nabije toekomst. Alle races worden live uitgezonden op het EuroNASCAR YouTube-kanaal.

BRON: NASCAR Whelen Euro Series