Derde IMSA-titel op rij voor Jeroen Bleekemolen

Geplaatst op 14 oktober 2019

Jeroen Bleekemolen heeft dit weekend samen met Ben Keating en Felipe Fraga de titel in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship binnengesleept. In de laatste race van het seizoen, de Petit Le Mans op het circuit van Road Atlanta, lag een overwinning binnen de mogelijkheden, maar de #33 Mercedes-AMG van Team Riley Motorsports kwam in de laatste ronde zonder brandstof te zitten en eindigde daardoor op de vierde plaats. Voor Jeroen Bleekemolen betekende dit de derde titel op rij in het Noord-Amerikaans Endurance-kampioenschap.

Het uitvallen in de laatste ronde zorgde voor gemengde gevoelens. “We waren het hele weekend super snel”, vertelt Jeroen vanuit Amerika. “Het is een 10 uurs-race en dan weet je dat er veel kan gebeuren en dat gebeurde ook. Vroeg in de race kregen we een drive through-penalty voor een aanrijding, al vond ik het meer een race-incident. Daardoor vielen we terug in het veld, maar we hadden al snel de leidende positie weer in handen.”

Vervolgens dreigde het weer mis te gaan. “Er kwam bij mij een wiel vast te zitten. Het kwam niet los bij een pitstop, waardoor ik een dubbele stint moest rijden met een band die eigenlijk al op was. Maar ook dat hebben we overleefd.”

Ook daarna bleef het team niet vrij van problemen. “Met nog een paar uur te gaan kregen we een probleem met de brandstoftoevoer. Daardoor moesten we eerder naar binnen dan we eigenlijk wilden. We wisten dat het close zou worden op het einde van de race, maar hebben de gok genomen. We hadden alleen de pech dat de overall leader net op het verkeerde moment over de finishlijn kwam, waardoor we nog een ronde moesten rijden. We lagen op dat moment op P1, maar hadden geen brandstof meer en vielen in de laatste ronde stil. Er zaten nog vier auto’s in dezelfde ronde en zijn op P4 gefinisht. 5 seconden of 1 liter brandstof meer had ons de zege gebracht, maar helaas mocht het niet zo zijn.”

Toch is Jeroen zeer tevreden over zijn derde titel op rij in het IMSA-kampioenschap. “We kwamen om het kampioenschap binnen te halen, maar deze race wilden we ook graag winnen. Petit Le Mans had ik al eens gewonnen, maar een extra zege staat toch mooi op je palmares.”