jeroen-wec-2019

Jeroen Bleekemolen naar FIA WEC met Project1-Porsche 911 RSR

Geplaatst op 12 augustus 2019

Jeroen Bleekemolen komt komend seizoen 2019-2020 uit in het FIA World Endurance Championship. De coureur uit Monaco zal samen met de Amerikaan Ben Keating en de Braziliaan Felipe Frage plaatsnemen in de #57 Porsche 911 RSR van het Duitse team Project1. De drie coureurs kennen elkaar goed en deelden tijdens de meest recente 24 uur van Le Mans al een Ford GT met elkaar. “Voor mij kwam dit niet helemaal als een verrassing”, zegt Jeroen Bleekemolen vanuit Zandvoort waar hij dit weekend met Zakspeed een thuiswedstrijd rijdt in de GT Masters. “Achter de schermen waren we al even bezig, maar het is toch nog vrij laat tot stand gekomen.”

De eerste race in het FIA WEC staat namelijk al over drie weken op het programma als de 4 uur van Silverstone wordt verreden. Bleekemolen, Keating en Fraga misten onlangs de officiële FIA WEC testdagen, op dat moment was de deal met Project1 nog niet rond. “We gaan komende week nog twee dagen testen. Alle drie hebben we nog niet in deze auto gereden, maar na die twee dagen moeten we er wel klaar voor zijn.”jeroen-le-mans-2019

Bleekemolen was al op de hoogte dat Ben Keating iets anders wilde gaan doen na zes jaar in de IMSA. “In eerste instantie zou dat in de European Le Mans Series, de ELMS, zijn, maar Ben werd niet zo lang geleden door Project1 benaderd. Zij hadden natuurlijk ook gezien dat we het goed deden bij de 24 uur van Le Mans.” In de Ford GT kwamen Bleekemolen, Keating en Fraga als winnaar over de streep in de GTE-Am klasse, maar vanwege een net iets te grote brandstoftank werd het team gediskwalificeerd. Hierdoor ging opmerkelijk genoeg Project1 met de overwinning aan de haal.

“Ik ben heel blij met deze kans”, vertelt Bleekemolen. “We weten dat we samen sterk zijn. En er zijn in de autosport maar weinig klassen waar je voor een officieel wereldkampioenschap rijdt. De F1, rally, rallycross, WEC, zo veel zijn er niet. Dus dan is het heel mooi om voor een wereldtitel te kunnen strijden.”

Bleekemolen hoopt het WEC te gaan combineren met de IMSA in Amerika. “Ik rij nu tien jaar in Amerika en wil daar graag blijven racen, daar voel ik me uitstekend thuis. Het grote voordeel is dat er geen races van de IMSA en het WEC met elkaar samenvallen.”