Jeroen Bleekemolen pakt derde plaats bij 6 uur van Fuji

Geplaatst op 7 oktober 2019

Het team van Project 1 met Jeroen Bleekemolen, Ben Keating en Felipe Fraga heeft een sterk weekend in Japan achter de rug. Tijdens de 6 uur van Fuji in het kader van het FIA World Endurance Championship reed de auto met #57 naar de derde plaats. Het drietal pakte op zaterdag pole position in een tijd van 1:38.733, maar die tijd werd hen afgenomen vanwege het ontbreken van een schroefje in de deur. Daardoor moest er vanaf de laatste plaats gestart worden, maar dankzij een fraaie inhaalrace kon het team beslag leggen op de derde plaats en het eerste podium van dit seizoen.

Jeroen Bleekemolen kon samen met Keating en Fraga ondanks de straf terugkijken op een goed verlopen weekend in Japan. “We weten van eerder dit jaar dat de FIA streng kan zijn en onze poletijd werd afgepakt vanwege het ontbreken van een schroefje in de deur. Daardoor moesten we achteraan het veld starten en het was nog niet zo makkelijk om naar voren te komen want dit is een enorm competitief veld. Ben deed de start en opende sterk. Felipe en ik hebben ons naar de derde plaats gereden en daar zijn we ook gefinisht.”

Ondanks het foutje van het team tijdens de kwalificatie is Jeroen zeer te spreken over de samenwerking met Project 1. “Zij hebben natuurlijk vorig jaar het kampioenschap al gewonnen. Als we aankomen op het circuit hoeven we nauwelijks iets aan de setup te veranderen. We zijn direct vanaf de start van een weekend competitief. Als je zo sterk bent en mee kunt strijden om het podium denk je direct aan het kampioenschap. Zeker met het oog op de 24 uur van Le Mans waar dubbele punten te verdienen zijn. Maar zo ver is het nog niet, de eerstvolgende race is de 4 uur van Shanghai op 10 november.”