Na ruim drie maanden zonder actie op het circuit mocht Jeroen Bleekemolen eindelijk weer los tijdens de 24 uur van Portimao. Uitkomend voor Mühlner Motorsport vormde hij een team met Moritz Kranz, Carlos Vieira en Tom Cloet. In de overall eindstand legde de #921 Porsche 911 beslag op de derde plaats en dat was ruim voldoende voor de winst in de 911-klasse. In totaal voltooide het team 689 ronden. “Lekker om weer in de auto te zitten”, vertelt Bleekemolen vanuit Portimao.

“Het is voor mij uniek lang om drie maanden niet op het circuit te racen”, zegt Bleekemolen kort na afloop van de endurance race van de 24H Series powered by Hankook. “Het zijn rare tijden en het begon toch wel te kriebelen om weer te gaan racen. Op Schiphol ben ik wel geschrokken. Het was compleet uitgestorven en dan word je toch even met je neus op de feiten gedrukt. Het is mooi dat we dit weekend hebben kunnen rijden. Op het circuit golden strenge regels. Iedereen werd getemperatuurd om te kijken of ze geen koorts hadden en mondkapjes waren verplicht.”

“Het was een enorme puzzel voor de organisatie om deze race door te laten gaan. Het was wel een kleiner veld en de concurrentie was minder dan we gewend zijn, maar dat maakt niet uit. We hebben weer kunnen racen. Ondanks dat de onderlinge verschillen groot waren, reed iedereen voluit. Ik heb tot het laatst lopen trappen om mijn snelste rondetijd te verbeteren en dat is gelukt. Je moet toch ergens de uitdaging zoeken.”

Normaal gesproken zou Bleekemolen na dit weekend in Portugal naar Amerika afreizen voor de IMSA, maar vanwege alle onzekerheden rondom het coronavirus weet ook de coureur zelf zijn schema nog niet. “De twee teams waarvoor ik zou rijden kunnen wegens de omstandigheden niet rijden, dus ik heb nog geen idee wanneer ik naar Amerika vertrek. De 6 uur van Spa-Francorchamps in augustus is het eerste evenement dat zeker doorgaat, maar ik hoop eerder nog te kunnen racen.”