fbpx

Brands Hatch – Sebastiaan Bleekemolen heeft ook in het tweede weekend van de NASCAR Whelen Euro Series een podium behaald. Na zijn derde plaats bij de tweede race in Valencia reed hij ook bij de tweede race in Brands Hatch naar een derde plaats. Op zaterdag noteerde Bleekemolen al een vijfde plaats en deed dit weekend goede zaken in de ranglijst in de Euro NASCAR Pro klasse. Daarin staat hij op de vijfde positie. Vader Michael Bleekemolen reed zaterdag in de Euro NASCAR 2 klasse naar de vierde plaats bij de legends en dat terwijl hij onderweg een steen in zijn oog had gekregen. Bij de tweede race op zondag viel Michael uit na een afgelopen wiel.

Voor Sebastiaan was het al weer twee jaar geleden dat hij op het circuit van Brands Hatch had gereden. “Deze baan heeft mij nooit echt goed gelegen, maar dit weekend ging het vanaf het begin direct goed. We werken samen met een goed team en een goede engineer. Waar we twee jaar geleden nog veel remproblemen hadden, hebben we nu gewoon veel vertrouwen in de auto. Direct vanaf de eerste ronde kunnen we meteen hard rijden. Dat zag ik twee jaren geleden al bij de sterke coureurs, maar nu kan ik dat zelf ook. Je kunt maar twee keer een half uur trainen en dan maakt dat echt een groot verschil.”

In de eerste race startte Sebastiaan vanaf P4. “Na de start kwam ik in de hairpin klem te zitten, waardoor ik een positie verloor. We hadden een steady race en finishten als vijfde. In het begin was de snelheid net iets te laag, maar we hadden gegokt dat het circuit natter zou zijn. Daardoor verloren we het op het rechte stuk. In de tweede race op zondag startte ik als achtste en was het eigenlijk een kansloze uitgangspositie, maar alles viel mijn kant op. Er waren in de tweede race veel crashes en vier safety cars. Ik kwam er goed doorheen, kon een paar coureurs op de baan inhalen en eindigde daardoor als derde.”

Michael Bleekemolen kreeg in de Euro NASCAR 2 in de eerste race een steen in zijn oog. “Bij de legends had ik zeker op het podium kunnen komen, maar er was ineens een harde klap. Ik had een bloeduitstorting in mijn oog, maar kon wel verder rijden, al zag ik in het begin een stuk minder. Op zondag liep in de negende ronde mijn wiel eraf, waardoor ik de strijd moest staken. Er had dit weekend zeker meer ingezeten.”

De NASCAR Whelen Euro Series gaat eind augustus verder op het Autodrom Most in Tsjechië.