Jeroen Bleekemolen, Ben Keating en Larry ten Voorde hebben dit weekend de zege opgeëist tijdens de 8 uur van Bahrein. In de GTE Am-klasse startte de #57 Porsche 911 RSR van Team Project 1 vanaf pole position en dat werd verzilverd met een glorieuze overwinning. Door de zege staat het team nu ook op de gedeelde eerste plaats in het klassement. “Het hele weekend ging super, alles liep 100%”, aldus een uiterst tevreden Jeroen Bleekemolen.

In de trainingen zag het er nog niet naar uit dat het team pole position zou halen. Bleekemolen: “Dit is een baan met een hoge bandenslijtage. In de trainingen hebben we ons volledig gefocust op de race en niet op de kwalificatie. Uiteindelijk ging de kwalificatie ook super, maar je rijdt toch met nieuwe banden en weinig brandstof. De andere teams hadden dat in de trainingen wel geoefend, waar wij met oude banden en een volle tank reden. Daardoor leek het in de trainingen dat we niet snel waren.”

De sleutel tot succes lag in de openingsfase van de race. “Ben had een mooie start en pakte zelfs een auto uit de Pro-klasse. Hij reed ongelofelijk goed en reed weg bij het hele veld. Alle auto’s startten met de amateur-rijder, maar dat was ook de categorie met een lastige rijtijd. Eigenlijk moet die coureur 2,5 stint rijden en dat komt nooit goed uit. Wij kozen ervoor om Ben direct drie stints te laten rijden en daarmee hebben we een pitstop bespaard ten opzichte van de andere teams. Dat was een zeer knappe prestatie van Ben.”

Door de overwinning deelt de #57 Porsche van Team Project 1 nu de leiding in de GTE Am-klasse met het team van AF Corse. “Dat is een enorme opsteker, zeker na die pure pech in de eerste race. Dat we nu na een paar races al weer terug in de race zijn, is ongelofelijk en belooft veel voor de rest van het seizoen. De laatste drie races zijn we derde, tweede en eerste geworden.”

Het succes heeft volgens Bleekemolen ook een keerzijde. “Bij de volgende race wordt het extra moeilijk, omdat we 40 kilogram extra gewicht meekrijgen. Dat heeft te maken met de succesbalast die de FIA heeft ingevoerd. Dat scheelt al snel zo’n 7 à 8 tienden per rondje. Maar die race is wel op het thuiscircuit van Ben, het COTA en daar hebben we vorige maand nog de 24 uurrace gewonnen. Daar voelen we ons thuis en dat geeft toch een voordeeltje. De winst zal lastig worden, maar ik denk dat we aardig mee kunnen doen.”