Jeroen Bleekemolen is winnaar geworden van de 15e editie van de Hankook 24 uur van Dubai. Het team met naast Bleekemolen ook Khaled Al Qubaisi, Ben Barker, Hubert Haupt en Manuel Metzger achter het stuur reed aan de leiding toen de race na ruim 7 uur door hevige regenval werd gestaakt. Het Dubai Autodrome stond blank en racen was onmogelijk geworden, waardoor de rode vlag werd gezwaaid en alle auto’s op het rechte stuk moesten worden geparkeerd. Ondanks pogingen om de baan weer droog te krijgen, werd er vanwege de veiligheid besloten niet verder te rijden. Het team werd tot winnaar uitgeroepen en zo mocht Jeroen Bleekemolen voor de derde keer het hoogste treetje van de podium in Dubai beklimmen.

Het was voor het eerst dat de race in Dubai niet volledig afgewerkt kon worden. Om het moment van afvlaggen had de #4 Black Falcon 168 ronden afgelegd. “Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt”, vertelt Bleekemolen vanuit Dubai. “Dit verwacht je niet in Dubai. Het halve circuit is overstroomd en dat geldt ook voor de pitstraat en pitboxen. Echt racen was niet meer mogelijk. En dat terwijl de eerste vier uur een geweldige strijd was geweest. Aanvankelijk ging het nog wel in de regen, maar op een gegeven moment kon je op sommige plaatsen zelfs niet harder dan 60 km/u rijden.”

Het team had zich als tweede gekwalificeerd, maar door een gridstraf moest Bleekemolen als vijfde aan de race beginnen. “Het was een mooie strijd met de top 8 van het veld dicht bij elkaar. We reden bumper aan bumper en later in de race zat er tussen iedere auto in de top niet meer dan 3 seconden. In dit sterke veld is het niet makkelijk om deze 24 uursrace te winnen. We hebben alle vijf een stint kunnen rijden en hebben allemaal een aandeel in deze zege gehad.”

Bleekemolen vindt het jammer dat de race voortijdig ten einde is gekomen. “Uiteindelijk hebben we wel verdiend gewonnen. Ook door goede keuzes te maken. We hebben sterke coureurs, maar hebben ook snelle pitstops en goede keuzes gemaakt. Eerst bleven wij langer op slicks rijden terwijl de rest al naar regenbanden ging en later hebben we op het juiste moment gewisseld naar regenbanden. Deze derde zege in Dubai is een mooi begin van het jaar. Samen met een goede test vorige week bij de Roar before the 24 in Daytona. Daar heb ik de Black Swan Porsche en de Riley AMG getest. De nieuwe Porsche GT3 R moest ik leren kennen en dat ging goed. Toch echt een andere auto dan de Porsche waarmee we in het WEC rijden.”

De 24 uur van Daytona vindt plaats op 25 en 26 januari.