Helaas heb ik de VLN race afgelopen weekend niet kunnen starten, na een crash van mijn teamgenoot in de training. De auto was te zwaar beschadigd.

De Nurburgring Nordschleife is een lastig circuit waar het vaak fout gaat. Het was er tijdens de training mistig, koud en nat op sommige plekken. En foutje is dan zo gemaakt en ruimte om eraf te gaan is er vrijwel nergens. Helaas gebeurde dat bij mijn teamgenoot. Hij heeft veel ervaring op het circuit en dat geeft al aan hoe lastig het is. Soms gebeuren deze dingen. We waren ook zeker niet de enige. Ik ben daarna nog gevraagd door een ander team om mee te rijden, maar dat was helaas te laat. Na de training mogen de rijders samenstellingen niet meer gewijzigd worden.

Het was wel weer super om te rijden op het circuit. Na de 24 uursrace eerder dit jaar ben ik er niet meer terug geweest. Het blijft een van de grootste uitdagingen. Vaak als je even niet meer op de Nordschleife bent geweest en dan weer terug komt realiseer je je hoe speciaal het is. Wie weet ik kan tijdens de laatste VLN race van het jaar nog ergens meerijden.

Na de race heb ik nog een bandentest gedaan op het grand prix circuit de volgende dag. En nu is er dan even pauze. Ik had het weekend in Amerika kunnen racen, maar heb besloten om deze week even rust te pakken. Na een druk seizoen staan er inmiddels alweer veel testdagen op de planning en loopt mijn schema voor 2016 ook alweer aardig vol. Heerlijk een weekje thuis in Monaco is ook niet verkeerd! Keep you posted over mijn test dagen en het programma voor volgend seizoen!

 

VLN Nurburgring 1

 

VLN Nurburgring 2