Team Bleekemolen II met Sebastiaan Bleekemolen en overwinning sebastiaan bleekemolen en melvin de groot team bleekemolen op eerste race circuit zandvoortMelvin de Groot heeft zaterdag tijdens de Final 4 beslag gelegd op de overwinning in divisie 3. Het was de eerste race op het vernieuwde Circuit Zandvoort en voor de Renault Clio met startnummer 312 viel na 99 ronden de zwart-wit geblokte vlag. Voor Team Bleekemolen I met Michael Bleekemolen en Jakub Dwernicki was er in dezelfde klasse een zesde plaats. “We hebben een goede race gereden en geen fouten gemaakt”, zei Sebastiaan Bleekemolen in een reactie direct na de race. “De kop is eraf op Zandvoort. We rijden dan wel niet in de hoogste klasse, maar het is wel uniek dat je de eerste race op het nieuwe circuit wint. Dat geeft wel een speciaal tintje.”

Tijdens de kwalificatie reed Team Bleekemolen II de tweede tijd met een groot verschil van 4,5 seconden naar de polesitter. “Die auto hoorde naar onze mening niet in deze klasse thuis”, stelt Melvin de Groot. “Als het verschil 1 seconde per rondje is, kun je op basis van strategie nog de strijd aangaan. Maar we hadden het geluk dat er een ongelukje gebeurde in de Tarzanbocht met een Porsche, een TCR en die snelle BMW uit onze klasse. Jammer voor hen, gelukje voor ons, anders hadden zij zeker gewonnen.”

De coureurs genoten van de nieuwe layout van het circuit Renault clio cup tijdens eerste race op circuit zandvoort 2020 team bleekemolenmet onder meer de kombochten in de Hugenholtz-bocht en de Arie Luyendijk-bocht. “De Arie Luyendijk-bocht is wat saaier dan voorheen, maar die kom is wel heel gaaf”, zo geeft De Groot aan. “Het gaafste is de Hugenholtz-bocht. Dat is een spectaculaire bocht geworden. We hebben de korte, ideale lijn geprobeerd, maar dat werkte met een Clio niet zo goed. Daarna hebben we de lijn in het midden en bovenin geprobeerd en voor ons blijkt de lijn in het midden het beste te zijn. Daar maak je wel wat meer meters, maar je komt er harder uit en gaat met meer snelheid richting het Scheivlak. Je denkt soms dat je de bocht niet gaat halen, maar dan is in één keer die banking daar en die drukt de neus de goede kant op.”

Sebastiaan Bleekemolen was vol lof over het evenement. “Het was een leuk race en het is ontzettend druk op de baan. Deze race sla je niet over. Je komt zo veel bekenden tegen en er wordt ook nog goed doorgetrapt. We hebben veel meters kunnen maken in aanloop naar het Clio Cup-seizoen. Het voelt allemaal goed aan en ik heb veel vertrouwen in het komende seizoen.”

Ook Michael Bleekemolen genoot van het vernieuwde Zandvoort. Michael Bleekemolen interview op circuit zandvoort tijdens eerste race 2020“In één woord genieten. De baan is echt fantastisch. Dat hebben ze goed bedacht en het werkt ook nog. Complimenten aan iedereen die daar mee bezig is geweest. Vooral de Hugenholtz-bocht is een apart ding. Je kunt er op allerlei manieren doorheen. Ook na deze race weten we nog niet wat de snelste manier is, maar we hebben de data ook nog niet kunnen bekijken. Dat gaan ze in de Formule 1 meteen in de vrije training doen, dus ik denk dat we op de vrijdag veel rijshots gaan zien.”

Over zijn eigen race was Michael Bleekemolen gematigd positief. “We hebben met een auto gewonnen en met een auto op P6 geëindigd. Mijn teamgenoot Jakub heeft een tijdje in de grindbak gestaan, hij ging er helaas even af op koude achterbanden. Maar ik heb echt genoten.”