daytona

Podium voor Jeroen Bleekemolen op Daytona

Geplaatst op 30 januari 2017

Jeroen Bleekemolen heeft na een lange en intense strijd de derde plaats weten te bemachtigen tijdens de spectaculaire en regenachtige ROLEX 24 uur van Daytona.

Na de kwalificatie werd al snel duidelijk dat het een lastige race zou gaan worden voor de Mercedes-AMG GT3 van Team Riley, die op de lange rechte stukken van het circuit topsnelheid tekort kwam ten opzichte van de Audi’s en de Porsches. Ondanks het gebrek aan topsnelheid slaagde het Amerikaanse team met naast Bleekemolen ook Ben Keating, Mario Farnbacher en Adam Christodoulou als coureurs erin om tijdens de race een lange tijd aan de leiding te rijden in de GTD klasse. In de slotfase van de race moesten zij uiteindelijk eerst Connor de Phillippi in de Land-Audi en vervolgens ook Michael Christensen in de Alegra-Porsche voor zich dulden.daytona

 

Foutloze race

Na afloop van de race was er sprake van lichte tevredenheid bij Bleekemolen: “We hadden toch wel kansen op meer gehad, omdat we veel aan de leiding hebben gereden. De laatste drie uur heb ik hard moeten strijden. Maar onze auto had net de topsnelheid niet, en dan rijden ze je gewoon op het rechte stuk voorbij. Daar kun je niks aan doen en je kan ook niet verdedigen. Uiteindelijk waren er gewoon twee auto’s sneller, dus dat was jammer. Toch was het wel een topweekend voor ons, omdat we als team geen fouten hebben gemaakt en voldoende punten voor het kampioenschap hebben gescoord. Bij de volgende race in Sebring (18 maart), verwachten we nog meer mee te kunnen doen om de overwinning.”

 

Winnaars op Daytona

De prestigieuze race werd gewonnen door Max Angelelli, NASCAR-ster Jeff Gordon en de broers Jordan en Ricky Taylor in de Konica-Minolta-WTR-Cadillac DPi. De equipe passeerde na een bloedstollend duel met de Action Express-Cadillac als eerste de finishvlag.

 

Aftermovie

De mannen van Mercedes-AMG Customer Sports hebben een prachtige aftermovie gemaakt over de 24 uur van Daytona. Bekijk hieronder de beelden.