Sebastiaan Bleekemolen wint Renault Clio Cup Central Europe

Geplaatst op 4 november 2018

Driedubbel feest bij Team Bleekemolen. Niet alleen Sebastiaan Bleekemolen, maar ook teamgenoot Melvin de Groot (in het Gentlemen-klassement) pakken de Renault Clio Cup Central Europe. Als klap op de vuurpijl wint het team ook de teamranking.

Zo goed als het weekend eindigde begon het echter niet helemaal op het Franse circuit Paul Ricard. Na twee lastige vrije trainingen op vrijdag moest Sebastiaan Bleekemolen immers wel zijn favorietenrol in de Renault Clio Cup Central Europe waarmaken. De viervoudig kampioen in de Renault merkencup had gelukkig eerder met het bijltje gehakt en was erop gebrand de beker voor een vijfde keer mee naar huis te nemen. Zaterdagochtend was het voor Bleekemolen raak in de kwalificatie voor de eerste race: pole position. Een fantastisch uitgangspunt voor de race die hij uiteindelijk op de tweede plek zou beëindigen én waarmee hij genoeg punten pakt om de titel nog voor de slotrace veilig te stellen. Na vier eerste plaatsen op de Nürburgring, Zandvoort (2x) en Hockenheim en vijf tweede plaatsen is het kampioenschap de bekroning van een fantastisch seizoen.

Sebastiaan Bleekemolen reageert tevreden: “Dit is het eerste seizoen dat wij als team meedoen aan de Renault Clio Cup Central Europe. De verschillen tussen de teams en rijders zijn klein en iedereen is erg competitief. De laatste jaren hebben wij vooral gastraces gereden in Nederland en Frankrijk maar nu hebben wij ons gefocust op dit volledige kampioenschap. Om meteen al zo te excelleren is bijzonder. Voor Melvin gold dit seizoen als een bewogen seizoen. Na zijn zware crash tijdens het eerste weekend in Oschersleben gaf niemand een stuiver om zijn kansen, maar een snelle revalidatie en fantastische inzet bezorgden hem toch de hoogste prijs. Dat vind ik minstens zo gaaf aan dit seizoen. De eerste prijs in de teamranking is mede daaraan te danken.”

Ook prijs in de internationale finale

In de internationale finale race op zondagmiddag kwamen 39 coureurs van alle zes nationale Renault Clio Cup kampioenschappen samen. Sebastiaan Bleekemolen veroverde de negende plaats als de best geplaatste coureur in de Renault Clio Cup Central Europe. Melvin de Groot nam een ​​trofee mee naar de tweede plaats in het Gentlemen-klassement.